PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξεκινάει από σήμερα μίνι καύσωνας



Μίνι καύσωνας διάρκειας 48 ωρών θα πλήξει τη χώρα σήμερα και την Τετάρτη με το θερμόμετρο να αγγίζει το «40άρι» σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Από την Πέμπτη αναμένεται, πάντως, νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Μίνι καύσωνας διάρκειας 48 ωρών θα πλήξει τη χώρα σήμερα και την Τετάρτη με το θερμόμετρο να αγγίζει το «40άρι» σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Από την Πέμπτη αναμένεται, πάντως, νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα, Τρίτη, ο καιρός στην Αττική αναμένεται αίθριος με ασθενείς-μέτριους άνεμους εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 βαθμούς.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τους άνεμους να πνέουν ασθενείς μέτριοι εντάσεως έως και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός γενικά σε όλη την Ελλάδα με υψηλές θερμοκρασίες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κέλσιου, στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη το θερμόμετρο θα δείξει από από 23 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου και, τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 στα Δωδεκάνησα και έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη όπου οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μειωμένες κατά 2 ή 3 βαθμούς σε κάποιες περιοχές. Ο υδράργυρος θα πάρει και πάλι την… κατιούσα από την Πέμπτη καθώς αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Για σήμερα και αύριο που η θερμοκρασίες εντός των μεγαλουπόλεων οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου και σε πολλές θα αγγίξουν και τους 40, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες ώστε να αποφεύγουν την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, να πίνουν αρκετά υγρά και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία ή τα πολύωρα ταξίδια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου γιόρτασε τα 50 χρόνια της (pics)

Peristeri News

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο

Peristeri News

Συνελήφθη 17χρονος στον Κολωνό με γεμάτο περίστροφο

Peristeri News

Leave a Comment