Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ξεκινά το συνέδριο της ΝΔ



Ξεκινάει την Παρασκευή -με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη- το 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, όπου αναμένεται να επικυρωθούν ριζικές καταστατικές αλλαγές, με στόχο την διαφάνεια, την καλύτερη λειτουργία του κόμματος και την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών και των πολιτών στις αποφάσεις.

Μεταξύ των αλλαγών στο καταστατικό είναι:

1) Ο διαχωρισμός κόμματος – κράτους, καθώς εισάγονται ασυμβίβαστα για κομματικές και κυβερνητικές θέσεις.

2) Απαγόρευση δανεισμού του κόμματος από τις τράπεζες και υποχρέωση τήρησης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

3) Μεγαλύτερη συμμετοχή μελών και στελεχών στην παραγωγή πολιτικής. Για τον σκοπό αυτό θα σχηματιστούν μικρότερα, πιο ευέλικτα όργανα με συχνές τακτικές συνεδριάσεις και ουσιαστικό αποφασιστικό ρόλο.

Στο συνέδριο αναμένεται να εγκριθεί η πρόταση για πενταετή θητεία του Προέδρου, ενώ δημιουργείται εθνικό μητρώο υποψηφίων βουλευτών, καθώς ο Πρόεδρος θα ζητά τη γνώμη των μελών ανά περιφέρεια ώστε να διαμορφώνονται με αξιοκρατία τα ψηφοδέλτια.

«Οι θεσμοί απαξιώνονται, ευτελίζονται, το πολιτικό σύστημα είναι σε ασφυξία. Οξυγόνο για την πολιτική σημαίνει διασφάλιση των ατομικών ελευθεριών, των δημοκρατικών θεσμών, της ελευθερίας του λόγου, της ελευθερίας του τύπου. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών είναι το ‪#‎oxygono‬ που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα», έγραψε στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης.

blank


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Μ. Καρυστιανού: Ένα κίνημα πολιτών θα φέρει τη λύση στην Ελλάδα

Peristeri News

Χ. Δήμας: Την Πέμπτη στην κυκλοφορία τα 10 χιλιόμετρα του δρόμου Πάτρα – Πύργος

Peristeri News

Κυρανάκης: Θα αλλάξει ο τρόπος ανανέωσης στα διπλώματα οδήγησης

Peristeri News

Leave a Comment