PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ξεκινά το «Διαύγεια» στο Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού


Με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη συγκροτήθηκε η Ομάδα Διοίκησης Έργου για τη δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων στο Διαδίκτυο.

Με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη συγκροτήθηκε η Ομάδα Διοίκησης Έργου για τη δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων στο Διαδίκτυο.

Στόχοι του προγράμματος: διαφάνεια παντού και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Στη συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.) με αντικείμενο την επιχειρησιακή, τεχνική και οργανωτική υποστήριξη της εφαρμογής του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ προχώρησε ο Δήμος Αναργύρων – Καματερού.

Το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ αφορά την υποχρεωτική δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου των αποφάσεων της Διοίκησης, για την πλήρη διαφάνεια των διαδικασιών και την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Η στελέχωση της ΟΔΕ είναι πενταμελής, από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και προσδιορίστηκε με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη που υπογράφηκε στις 24 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η απόφαση, «Έργο της Ο.Δ.Ε. είναι η ρύθμιση των τεχνικών λεπτομερειών της ανάρτησης στο δικτυακό τόπο της οικείας υπηρεσίας που κατά το Ν.3861/13.07.2010 είναι υπόχρεη σε ανάρτηση, η ίδρυση και λειτουργία του δικτυακού τόπου στον οποίο λαμβάνει χώρα η κεντρική ανάρτηση,η δημιουργία και τήρηση κεντρικού αρχείου καθώς επίσης και η διαβίβαση στο Εθνικό Τυπογραφείο όλων των αναγκαίων στοιχείων για την ανάρτηση των σχετικών πράξεων στον κεντρικό δικτυακό του τόπο.

Επίσης, έργο της Ο.Δ.Ε. είναι η τήρηση αρχείου των νόμων, προεδρικών διαταγμάτων, πράξεων και αποφάσεων με τρόπο προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς και στα άτομα με αναπηρία, και με όλα τα αναγκαία τεχνικά, διαδικαστικά και οργανωτικά μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των κειμένων που αναρτώνται.»

Με τη συγκρότηση της ΟΔΕ ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ στο Δήμο, που αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές πλευρές της μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment