PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξεκινά η εκπαίδευση 2.000 φρουρών μουσείων – αρχαιολογικών χώρων


Μία εβδομάδα θα διαρκέσει η εκπαίδευση προσωπικού φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας των χώρων αυτών.

Μία εβδομάδα θα διαρκέσει η εκπαίδευση προσωπικού φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας των χώρων αυτών.

Συγκεκριμένα, το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 9 Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί σε 23 πόλεις πανελλαδικά, με τη συνδρομή του υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης καταρτίστηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού & Τουρισμού για τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού αυτού και την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με την ασφάλεια των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και χώρων.

Οι εκπαιδεύσεις είναι ημερήσιες και θα πραγματοποιηθούν σε κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, των Αστυνομικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό των φορέων αυτών.

Αύριο (02.04.2012) και ώρα 08.15 στην έναρξη του προγράμματος στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (Λ. Μεσογείων 96, πρώην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας – αίθουσα εκδηλώσεων) θα παραστούν ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, οι οποίοι θα προβούν σε σχετικές δηλώσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment