PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρυξέλλες: Αδέλφια και γνώριμοι των αρχών οι βομβιστές αυτοκτονίας


Γνώριμοι των βελγικών αρχών ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, οι οποίοι -όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF- ήταν αδέλφια και ονομάζονταν Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι.

Ο Χαλίντ είχε νοικιάσει με ψεύτικα στοιχεία ένα διαμέρισμα στη συνοικία Φόρεστ των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο την περασμένη εβδομάδα.

Σε εκείνη την αστυνομική επιχείρηση είχαν βρεθεί μία σημαία του ισλαμικού κράτους, πυροκροτητές, ένα τουφέκι και ένα δακτυλικό αποτύπωμα του Σαλάχ Αμντεσλάμ -βασικού υπόπτου για τις επιθέσεις στο Παρίσι- ο οποίος συνελήφθη τρεις ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με το RTBG, και τα δύο αδέρφια έχουν ποινικό παρελθόν, αλλά μέχει σήμερα δεν είχαν συνδεθεί με τρομοκρατία.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του τρίτου υπόπτου

Eν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στο Βέλγιο οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου άντρα που φαίνεται πως συνόδευε τους δύο καμικάζι πριν ενεργοποίησουν τα εκρηκτικά, με τα οποία σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Η βελγική εφημερίδα DH γράφει ότι πρόκειται για τον Ναζίμ Λαχράουι, 25 ετών, ο οποίος καταζητείται από τη Δευτέρα, πριν τις επιθέσεις των Βρυξελλών, για τις επιθέσεις του Παρισιού.

Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στο μετρό σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 200.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment