PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Βαθιά θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τη δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ


Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο η δολοφονία της 41χρονης βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, στο Μπίρστολ του δυτικού Γιόρκσαϊρ, στην Αγγλία, νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης.

«Ο θάνατος της Τζο Κοξ είναι μια τραγωδία. Ήταν μια αφοσιωμένη και επιμελής βουλευτής. Η σκέψη μου βρίσκεται με τον σύζυγό της, Μπρένταν και τα δύο μικρά παιδιά της», τονίζει με μήνυμά του στο Twitter o πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον.

«Όλη η οικογένεια των Εργατικών και ολόκληρη η χώρα είναι σοκαρισμένη και πενθεί για τη φρικιαστική δολοφονία της Τζο Κοξ», ανέφερε στο αντίστοιχο μήνυμά του ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Δεν γνώριζα την Τζο Κοξ, ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι επρόκειτο για μια πανέξυπνη και ικανότατη νεαρή βουλευτή. Και σήμερα έκανε απλώς τη δουλειά της. Ραγίζει η καρδιά μου για την οικογένειά της», δήλωσε η αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Βουλής της Μεγάλης Βρετανίας (Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα) και Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζον.

Βαθιά λυπημένος για τον θάνατο της Τζο Κοξ δήλωσε μέσω Twitter και ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), ο οποίος απηύθυνε στην οικογένειά της τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η καρδιά της βρίσκεται με την οικογένεια και τους φίλους της Τζο Κοξ.

Αρνείται κάθε εμπλοκή η φασιστική Ακροδεξιά

Η αντιπρόεδρος του ακροδεξιού, εθνικιστικού κινήματος Britain First της Μεγάλης Βρετανίας (διάσπασης του φασιστικού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος), Τζέιντα Φράνσεν, καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ.

Ορισμένα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι ο δράστης φώναξε το σύνθημα «Britain First», δηλαδή «Πρώτα η Βρετανία», πριν πυροβολήσει την Κοξ, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία. Το Britain First αυτοχαρακτηρίζεται στον ιστότοπό του «πατριωτικό πολιτικό κόμμα και οργάνωση άμυνας δρόμου».

Η κ. Φράνσεν χαρακτήρισε «απολύτως βδελυρή» την επίθεση σε βάρος της Κοξ. «Σοκαριστήκαμε ακούγοντας αυτές τις πληροφορίες, όπως και όλοι οι άλλοι», συνέχισε, αφήνοντας κατόπιν να εννοηθεί ότι το σύνθημα «Πρώτα η Βρετανία» είναι πολύ συνηθισμένο και χρησιμοποιείται ευρέως από τους υποστηρικτές του Brexit.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment