PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Σχεδόν 8 εκατ. πολίτες εκτιμάται ότι θα χρειαστούν νοσηλεία


Έως και 7,9 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία της Βρετανίας, εξαιτίας του Covid-19, σύμφωνα με μυστική ενημέρωση την οποία πραγματοποίησε σε ανώτερους αξιωματούχους του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS) ο Δημόσιος Οργανισμός Υγείας της Αγγλίας (Public Health England).

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, η οποία έχει επικριθεί σφοδρά για ελλιπή ενημέρωση όσον αφορά το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει από σήμερα να ενημερώνει τους πολίτες για το πώς θα μπορούν να προστετευθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι βρετανικές αρχές θα έχουν την εξουσία να θέτουν σε καραντίνα τους ανθρώπους για τους οποίους εκτιμάται ότι είναι ενδεχόμενο να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στο BBC.

«Θα έχουμε την εξουσία να θέτουμε σε καραντίνα τους ανθρώπους, αν αυτοί αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αμφιβάλλω αν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε εκτεταμένα αυτή την εξουσία, επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ υπεύθυνοι και χρειάζεται να είναι υπεύθυνοι», τόνισε Χάνκοκ.

Σε κάθε περίπτωση, Βρετανοί αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας αναγνώρισαν ότι αναμένουν πως ο Covid-19 θα εξακολουθήσει να διασπείρεται τους επόμενους 12 μήνες. Έως την άνοιξη του 2021 εκτιμάται συγκεκριμένα από τον Δημόσιο Οργανισμό Υγείας της Αγγλίας ότι θα νοσηλευτούν περί τα 8 εκατ. άνθρωποι στη χώρα.

Σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία φθάνουν τα 1.372 και 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό.

Τα περισσότερα σχολεία της χώρας παραμένουν ανοιχτά και σήμερα, αν και αρκετά πανεπιστήμια έχουν αναστείλει τις παραδόσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment