Διεθνή

Βρετανία: Προβάδισμα 3% για το Brexit σε δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της τάξης του 3% εμφανίζεται να έχει το Brexit, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα από την εταιρεία ICM, αιφνιδιάζοντας τους επενδυτές και οδηγώντας σε πτώση τη στερλίνα.

Τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής.

Οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι τώρα προβάδισμα στην παραμονή στην Ε.Ε. Μια προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 16 Μαΐου, έδειξε ότι η «παραμονή» προηγείτο της «εξόδου» με διαφορά οκτώ μονάδων.

Η ICM επισήμανε ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι η πρώτη τηλεφωνική που διεξάγει η εταιρεία και δίνει προβάδισμα στους υποστηρικτές του Brexit.

Σε άλλη δημοσκόπηση, που έγινε μέσω του διαδικτύου από την ίδια εταιρεία, το Brexit εμφανίζεται να προηγείται με 47%, έναντι 44% της παραμονής στην Ε.Ε.

Η στερλίνα έπεσε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης, χάνοντας περίπου ένα σεντ έναντι του δολαρίου.

Οι δύο δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν το τριήμερο 27-29 Μαΐου. Στην τηλεφωνική συμμετείχαν 1.004 ψηφοφόροι ηλικίας άνω των 18 ετών και στη διαδικτυακή 2.052.

Related posts

Βουλγαρία: Στις κάλπες για τέταρτη φορά σε ενάμισι χρόνο

Peristeri News

Καντίροφ: Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Peristeri News

Gazprom: Ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ιταλική Eni

Peristeri News

Leave a Comment