Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Ο Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός δεύτερου εθνικού lockdown εξαιτίας της Covid-19 καθώς επιταχύνεται η διάδοση του νέου κορωνοϊού.

Τα νέα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται κατά τουλάχιστον 6.000 την ημέρα στη Βρετανία, σύμφωνα με τα δεδομένα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία διπλασιάζονται κάθε οκτώ ημέρες και το σύστημα των διαγνωστικών τεστ δέχεται μεγάλη πίεση.

«Είμαστε σίγουρα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή σήμερα το πρωί», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. «Είναι σαφές πως βρισκόμαστε μόλις λίγες εβδομάδες πίσω απ’ αυτό που βλέπουμε αλλού στην Ευρώπη».

«Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτό», δήλωσε ο Σαπς. «Θα ακούσουμε από άλλους, του πρωθυπουργού περιλαμβανομένου, σχετικά με τα προτεινόμενα επόμενα βήματα».

Ο Κρις Γουίτι, ο αρχίατρος της κυβέρνησης, και ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος, πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).

«Η τάση στο Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση και βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σημείο στην πανδημία», δήλωσε ο Γουίτι. «Εξετάζουμε τα δεδομένα για να δούμε πώς θα διαχειρισθούμε τη διάδοση του ιού πριν από τη χειμερινή περίοδο, κατά την οποία αναμένουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις».

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment