Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Νέος πρόεδρος για τους Εργατικούς

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ο δικηγόρος και βουλευτής, Κέιρ Στάρμιρ, εκλέχθηκε νέος επικεφαλής των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαδεχόμενος τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Είναι τιμή μου να ηγηθώ του Εργατικού Κόμματος» τόνισε ο ίδιος, στην πρώτη του δήλωση ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στο νησί.

Ο 57χρονος πολιτικός ανήκει στην κεντροαριστερά πτέρυγα του κόμματος, γεγονός το οποίο αναμένεται να σηματοδοτήσει τη μερική στροφή των Εργατικών προς το κέντρο.

Κι αυτό, διότι ο προκάτοχός του είχε στρέψει το κόμμα προς την Αριστερά και τον Σοσιαλισμό, προτείνοντας εθνικοποιήσεις και αύξηση των δημόσιων δαπανών.

Παρότι ο Κόρμπιν κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες νέα μέλη, υπέστη δύο διαδοχικές ήττες από τους Συντηρητικούς, κάτι το οποίο τον ώθησε σε εσωκομματική απομόνωση.

Άλλωστε, το αποτέλεσμα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου ήταν το χειρότερο από το 1935, καθώς οι Συντηρητικοί κέρδισαν σε περιοχές, στις οποίες οι Εργατικοί κυριαρχούσαν επί σειρά δεκαετιών.

Πλέον, ο Στάρμιρ καλείται να επαναφέρει το κόμμα στην εξουσία, από την οποία απουσιάζει τουλάχιστον 10 χρόνια.

Αντιπρόεδρος του κόμματος εκλέχθηκε η Άντζελα Ρέινερ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment