PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Εν αναμονή ανακοινώσεων Κάμερον για την εισδοχή προσφύγων


Τα σχέδιά του για την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που θα δέχεται η χώρα του αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Τα σχέδιά του για την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που θα δέχεται η χώρα του αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, έπειτα από τις αιτιάσεις που δέχτηκε επειδή το Λονδίνο ότι δεν εμπλέκεται ενεργά στις προσπάθειες επίλυσης της μεταναστευτικής κρίσης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει τόσο το BBC στην ιστοσελίδα του όσο και η εφημερίδα Guardian, οι πρόσφυγες τους οποίους θα δεχτεί η Βρετανία πιθανότητα θα προέρχονται από τους καταυλισμούς των Ηνωμένων Εθνών στα σύνορα της Συρίας και όχι από το Καλαί ή από άλλες περιοχές που γειτονεύουν με τη χώρα. Επιπλέον, σύμφωνα με την Guardian, ο οριστικός αριθμός των προσφύγων που θα δεχτεί η Βρετανία θα είναι αριθμός σημαντικά μικρότερος από εκείνον που αναμένεται να δεχτεί η Γερμανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, επισημαίνει η εφημερίδα, θεωρεί πως αν η χώρα του δεχτεί έναν μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη, η κρίση θα επιδεινωθεί και θα προκληθεί μεγαλύτερο χάος. Θα αποτελέσει, δε, κίνητρο για τα κυκλώματα των δουλεμπόρων να πείσουν περισσότερους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν το επικίνδυνο ταξίδι από τη Μέση Ανατολή μέσω της Μεσογείου και της ανατολικής Ευρώπης. Ο Κάμερον θεωρεί ότι η επίλυση της κρίσης μπορεί να έρθει όχι μέσω της υποδοχής περισσότερων προσφύγων, αλλά μέσω της εξεύρεσης πολιτικής λύσης εντός της Συρίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά του από την Ισπανία, όπου βρίσκεται, έπειτα από συνάντηση που θα έχει με τους ομολόγους του της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Παραμένει πρωθυπουργός της Ισπανίας ο Πέδρο Σάντσεθ

Peristeri News

Leave a Comment