PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Βουτιά στη θάλασσα μόλις 1 ώρα από το Περιστέρι


Οι καλύτερες προτάσεις για βουτιά στη θάλασσα μόλις 1 ώρα από το Περιστέρι μεταξύ 5 προορισμών.

Οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά και ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού βρίσκεται μόλις μερικές μέρες μακριά ενώ η κλεισούρα της πανδημίας μας έχει οδηγήσει όλους στο να θέλουμε να βγούμε έξω για να ξεσκάσουμε.

Τι καλύτερο λοιπόν από μια γρήγορη και κοντινή απόδραση για μπάνιο και φαγητό σε παραλίες που βρίσκονται κοντά στο Περιστέρι.

Παραλία Αλυκές (Δροσιά Χαλκίδας) 55’

Μια εξαιρετική παραλία μόλις 55’ από το Περιστέρι που διαθέτει ρηχή θάλασσα και άμμο, ιδανική για παιδιά και οικογένειες αλλά και για νεότερες ηλικίες που θέλουν να συνδυάσουν τη βουτιά τους με ένα χαλαρό ποτάκι.

Στην παραλία δραστηριοποιούνται αρκετά beach-bars που διαθέτουν και φαγητό ενώ και στο χωριό πριν την παραλία θα βρείτε ταβέρνες και σουβλατζίδικα για πιο low budget καταστάσεις.

Παραλία Λουτρακίου 50’

Ένας από τους κλασσικούς προορισμούς του καλοκαιριού είναι το Λουτράκι και η πανέμορφη ατμόσφαιρα που υπάρχει μπροστά στην παραλία του. Αρκετά μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό μπροστά στον πεζόδρομο που προδιαθέτει για χαλαρή βόλτα και ενδεχομένως και για μια βουτιά στη θάλασσα.

Η παραλία είναι με βοτσαλάκι και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες από τα μαγαζιά. Υπάρχουν και σημεία που μπορείτε να στήσετε τη δική σας ομπρέλα, όπως και στις περισσότερες παραλίες. Ρωτήστε τους ντόπιους για τις καλύτερες ταβέρνες που μπορείτε να βρείτε τόσο στο Λουτράκι όσο και σε γύρω χωριά.

Παραλία Κινέτας 40’

Είναι μια από τις λιγοστές παραλίες της Δυτικής Αττικής που έχει φανατικούς θαμώνες όλα αυτά τα χρόνια. Η παραλία διαθέτει οργανωμένα μαγαζιά με ομπρέλες και ξαπλώστρες και είναι με βοτσαλάκι. Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι το παρκάρισμα κατά τις μέρες αιχμής αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για κάποιον που θέλει να απολαύσει ένα γρήγορο και κοντινό μπάνιο.

Το θετικό της παραλίας είναι ότι διαθέτει Προαστιακό και αυτό βολεύει αυτούς που δεν έχουν αυτοκίνητο ενώ σε αρκετά σημεία είναι ελεύθερη για όσους δεν επιθυμούν να κάτσουν σε κάποιο μαγαζί. Εννοείται πως μετά τη βουτιά του κάποιος μπορεί να απολαύσει και το φαγητό που προσφέρουν τα μαγαζιά.

Παραλία ΚΑΠΕ (Σούνιο) 1h

Καταγάλανα βαθιά νερά σ’ ένα κόλπο καλά κρυμμένο από την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου. Όσοι έρχονται για πρώτη φορά αποζημιώνονται από το μαγευτικό τοπίο από ψηλά, αλλά και από το μπάνιο που απολαμβάνουν στα γαλαζοπράσινα και πολύ καθαρά νερά. Αν είστε τυχεροί και δεν έχει κόσμο –πράγμα απίθανo τα Σαββατοκύριακα- θα απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα μπάνια σας, χωρίς να βγείτε από το νομό.

Αν έχει κόσμο, πάρτε τα πράγματά σας στα χέρια και προχωρήστε μερικά βήματα αριστερά μέσα στη θάλασσα, προκειμένου να βγείτε σε ένα μικρό κολπάκι, το οποίο ανακαλύπτουν οι πιο μοναχικοί. Για φαγητό θα πρέπει να ψάξετε στο Σούνιο ή στις γύρω παραλίες με ψαροταβέρνες.

Παραλία Μαύρο Λιθάρι (Ανάβυσσος) 45’

Άλλη μια κοντινή και αμμουδερή παραλία που απέχει λιγότερο από μια ώρα από το Περιστέρι και θα σας κάνει να απολαύσετε την εξόρμησή σας. Είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Αναβύσσου και διαθέτει οργανωμένα μαγαζιά που θα σας παρέχουν ότι θέλετε για να περάσετε μια ξέγνοιαστη μέρα στη θάλασσα.

Εννοείται πως αν πεινάσετε θα βρείτε πολύ κοντά μαγαζιά κάθε λογής που θα σας καλύψουν τις ανάγκες. Συστήνεται για εξόρμηση από το πρωί μέχρι το βράδυ όπου θα δείτε και το ηλιοβασίλεμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment