PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βούλιαξε ο Βόλος, χωρίς ρεύμα η πόλη


Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους του Βόλου το πρωί της Πέμπτης, μετά από μια μαρτυρική νύχτα που οι χείμαρροι από λάσπη παρέσερναν τα πάντα στο πέρασμά τους. Το νέο μήνυμα ενημερώνει τους κατοίκους ότι συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας της πόλης, μέτρο που ισχύει από χθες Τετάρτη.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς. Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.

Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Το 80% περίπου του Βόλου έχει μείνει χωρίς ρεύμα ενώ η υδροδότητση για πόσιμο νερό δεν έχει αποκατασταθεί από την κακοκαιρία Daniel.

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι.

 

Πλημμύρισε το νοσοκομείο

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά. Τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή.

Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στο νοσοκομείο του Βόλου που τα νερά εισήλθαν στο δεύτερο υπόγειο του κτιρίου.

Επιχειρήσεις απεκγλωβισμού

Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στους απεγκλωβισμούς συνδράμει η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών και την Ζ’ ΜΑΚ στην περιοχή του Βόλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλο Σάββατο

Peristeri News

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Leave a Comment