PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν 158 βουλευτές


Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2022, ενώ προηγήθηκε θυελλώδης συνεδρίαση με τους τόνους μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ανοιχτά εκλογές με τον πρωθυπουργό ωστόσο να μην σηκώνει το γάντι και να παραπέμπει στο τέλος της τετραετίας.

Βγάζοντας δε ισχυρά όπλα στο τραπέζι, προς απόδειξη της υπευθυνότητας της κυβέρνησής του, αλλά και ως απάντηση σε όσους μίλησαν για άλλο ένα ταξικό προϋπολογισμό που ευνοεί τους λίγους ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ιλιγγιώδη αύξηση των τιμών σε ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Είχε δε προηγηθεί η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που ανακοίνωσε νέες φοροδιευκολύνσεις, μεταξύ των οποίων και η μετάθεση της πληρωμής της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Πέρασε με 158 «ναι»

Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν 158 βουλευτές και τον καταψήφισαν 142 βουλευτές.

Τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας υπερψήφισαν εκτός από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης και η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου.

Εγκρίθηκε με 191 «ναι» και 109 «όχι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment