• Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Βουλή-Προανακριτική: «Ήμουν μπροστινός» λέει ο Καλογρίτσας

Peristeri News
Μάι19/ 2021

Για «ένα χαρτί» στο οποίο περιγράφεται το «μοίρασμα των ποσοστών» του καναλιού που έμμεσα θα προέβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο Χρήστος Καλογρίτσας, κατά την έναρξη του τρίτου μέρους της κατάθεσής του στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Ν. Παππά. Ο ίδιος μίλησε και για ύπαρξη επιπρόσθετων sms που επιβεβαιώνουν – όπως υποστηρίζει – τους ισχυρισμούς του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρώην υπουργού στη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

O Χρήστος Καλογρίτσας ισχυρίστηκε πως στο sms αποτυπώνονταν η γραπτή εντολή που του έστειλε ο τότε υπουργός, προκειμένου να συναντήσει τον υπεύθυνο λογιστηρίου της CCC Αντώνη Λιανό.

«Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου Παππά. Ήμουν μπροστινός. Θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού» είπε ο κ. Καλογρίτσας, αναφέρει η ΕΡΤ.

«Είδε (ο Παππάς) όλους τους επιχειρηματίες με τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε μένα».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως: “Ο διακαής πόθος του ψευδομάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα να μην επιστρέψει τα τρία εκατ. ευρώ και να πολιτικοποιήσει μια καθαρά ιδιωτική διαφορά δεν κρύφτηκε ούτε στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής. Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η ομολογία του”.

Η συνεδρίαση διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 6 το απόγευμα.