PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την συνεπιμέλεια από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από έντονο κοινοβουλευτικό διάλογο.

Επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε η ΝΔ, καταψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Επι των άρθρων 7 και 13 για τα οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα έχει ως εξής:

– 156 ΥΠΕΡ για το άρθρο 7 που προβλέπει ότι η γονική μέριμνα θα ασκείται «από κοινού και εξίσου» από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο και 20 ΚΑΤΑ

– 156 ΥΠΕΡ για το άρθρο 13 που εισάγει το μαχητό τεκμήριο του 1/3 στον χρόνο που πρέπει να περνά το παιδί με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει και 20 ΚΑΤΑ

Από το «στρατόπεδο» της ΝΔ καταψήφισαν οι Μαριέττα Γιαννάκου και Ολγα Κεφαλογιάννη. Να σημειωθεί ότι το κόμμα δεν είχε θέσει ζήτημα «κομματικής πειθαρχίας» καθως το νομοσχέδιο αφορά κρίσιμο κοινωνικό πρόβλημα.

Ωστόσο η ψηφοφορία στιγματίστηκε από την ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ να απόσχει, αν και οι βουλευτές του ζήτησαν την διεξαγωγή της προκαλώντας με τον τρόπο αυτό ένα ακόμα κοινοβουλευτικό παράδοξο.

Η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευση προκάλεσε τα σφοδρά πυρά των άλλων κομμάτων που μιλούν για τραγέλαφο.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που αναφέρει: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δηλώνει ότι καταψηφίζει τα άρθρα 7 και 13 του νομοσχεδίου για την «κοινή γονική μέριμνα» για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αλλά αποχώρησε από αυτήν, η οποία αποτελεί τελικά κοροϊδία. Τέτοιοι χειρισμοί αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία – τραγέλαφο, την οποία χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει την στρατηγική σύμπλευση που έχει με την ΝΔ και τα άλλα κόμματα, προσπαθώντας να εφεύρει κοινοβουλευτικά ανήκουστα τερτίπια για να παρουσιάσει μια ψεύτικη αντιπολίτευση και να εγκλωβίσει τον λαό στο δικομματικό δίλημμα, να τον βάλει να επιλέξει ποιος από τους δύο θα διαχειριστεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει την ζωή του».

Για τραγέλαφο και ευτελισμό της διαδικασίας μίλησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκαναδαλίδης ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν την φοβόμαστε την ονομαστική για ένα θέμα με κοινωνικές διαστάσεις όπου ο καθένας ελεύθερα θα εκφράσει την άποψή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επιτελεία των άλλων κομμάτων υπάρχει η εκτίμηση ότι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την ψηφοφορία ενδεχομένως να προκλήθηκε από τον φόβο ύπαρξης διαφοροποιήσεων και στο δικό του «στρατόπεδο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment