PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Η συζήτηση για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία


Με τους επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ να κάνουν λόγο για σκιές που βαραίνουν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, της επερώτησης τους για την πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σαουδική Αραβία.

Η συζήτηση γίνεται με τη διαδικασία διευρυμένης επερώτησης και στην συνέχεια το λόγο θα πάρουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης -παίρνοντας τον λόγο- είπε ότι ο υπουργός Άμυνας απέδωσε τη διαρροή εγγράφου σε πράκτορα, ενώ ανέφερε ότι η πρώην συνάδελφος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε στον ελληνικό λαό ένα email, με το οποίο είχε επικοινωνήσει με τον πράκτορα.

“Ας αφήσουμε τις αστειότητες και ας πάμε στην ουσία. Ο κ. Παναγούλης μίλησε για καραμπινάτη υπόθεση μίζας”, πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: “Ο μόνος που έθεσε θέμα Υεμένης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επιτροπή ήταν ο κ. Παφίλης. Η ακύρωση της συμφωνίας δεν αναιρεί την απόπειρα”.

“Εφόσον το έγγραφο είναι από το 2016, γιατί δεν μας ενημέρωσε ότι σε αυτή την υπόθεση έχουν ζητήσει να εκπροσωπούνται από έναν έλληνα ονόματι Βασιλείου Παπαδόπουλου; Μας παραπλανήσατε εκ λάθους; Ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;”, επισήμανε.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι τα ερωτήματα είπε είναι αμείλικτα: “Γνώριζε ο ΥΠΕΞ τις λεπτομέρειες; Ναι γνώριζε. Και όπως είπε δεν έκανε τίποτα. Σκόπιμα αγνόησε και υποβάθμισε τις πληροφορίες και έδωσε λευκή επιταγή στον Καμμένο να προχωρήσει σε σκοτεινούς χειρισμούς”.

“Οι ευθύνες είναι στην κυβέρνηση για τις διαρροές. Ειπώθηκε ότι απόρρητα έγγραφα έρχονται στη δημοσιότητα μέσω πράκτορα της ΜΙΤ. Και το λέει αυτό ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της χώρας και δεν παραιτείται την ίδια στιγμή”, πρόσθεσε.

 

Ζωντανά η συζήτηση στη Βουλή:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment