PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Η δεύτερη μέρα εξέτασης του Χρ. Καλογρίτσα


Στην επικοινωνία του με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών φέρεται να αναφέρθηκε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα εξέτασής του από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές της ΝΔ, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να παρουσίασε γραπτά μηνύματα (sms) μεταξύ του ιδίου και του κ. Παππά, λίγο πριν τη συνάντησή του με εκπροσώπους της κατασκευαστικής CCC στο Πόρτο Χέλι.

Της εξέτασης προηγήθηκε έντονη συζήτηση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επί αιτήματος του Ν. Παππά να ακούσει το ηχητικό της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς, όπως ανέφερε, τα εκδοθέντα πρακτικά περιείχαν “σοβαρές ελλείψεις”, επιρρίπτοντας προς τούτο ευθύνες στο προεδρείο της επιτροπής. Το αίτημα απορρίφθηκε, με τον πρόεδρο της επιτροπής, Σταύρου Κελέτση, να δηλώνει, αργότερα, στους δημοσιογράφους ότι τα πρακτικά έχουν αποδοθεί πιστά και ότι ο ίδιος έχει δικαίωμα από τον Κανονισμό της Βουλής να αποφασίζει για τη μη καταγραφή διαλογικών συζητήσεων και παρεμβάσεων που γίνονται χωρίς την άδεια του προεδρείου. Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος του κ. Παππά, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός θα προβεί στην υποβολή έγκλησης-μήνυσης σε βάρος του κ. Κελέτση.

Πηγές της ΝΔ

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Καλογρίτσας μίλησε για τον ρόλο και τις διασυνδέσεις του Νίκου Παππά στην επιχείρηση δημιουργίας “ΣΥΡΙΖΑ channel” μέσα από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Επίσης, φέρεται ότι αποκάλυψε λεπτομέρειες για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού, ενώ παρουσίασε συγκεκριμένα μηνύματα που είχε ανταλλάξει μαζί του την επίμαχη περίοδο, διαψεύδοντας, κατά τις ίδιες πηγές, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που «μέχρι χθες ισχυρίζονταν πως ο κ. Καλογρίτσας δεν έχει στοιχεία, αφού δεν τα παρουσίασε την πρώτη ημέρα κατάθεσής του». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε ότι «με εκβίασαν να δημιουργήσουμε την εφημερίδα “Ντοκουμέντο”. Πολύ πάνω. Όχι σαν εσάς εδώ. Πολύ πιο ψηλά». Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ, στην ερώτηση «ποιοι;» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ο Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να απάντησε: «ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανάκανε μου την ερώτηση».

Εν συνεχεία, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε ότι «ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και τον (ραδιοσταθμό) “Στο Κόκκινο”. Δίπλα τους ήμουν, και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία, στη Νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Μου είπαν μετά για τη CCC με τον Χουρί. Ο Νίκος μου το είπε. Όταν είχα τις αμφιβολίες μου για τους συγκεκριμένους Άραβες, μου είπαν πως αυτή η CCC “μας στήριξε και στη συνάντηση που είχαμε με τον Νετανιάχου τον Γενάρη” [..] Γνώρισα τον Τόμπρα από τον Καμμένο. Με είχε αρχηγό του ο Καμμένος. Του βάπτισα τα παιδιά. Τον στήριξα στο κόμμα του. Δυστυχώς τον στήριξα. Το έκανα αν και δεν ήθελα, όμως μου το ζήτησε» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο σημείο αυτό ο μάρτυρας διάβασε μήνυμα που είχε στείλει στον Ν. Παππά, λέγοντάς του ότι στις 19:00 φεύγει για Πόρτο Χέλι και πρέπει να ξέρει κάποια πράγματα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία ότι οι ημέρες είχαν περάσει και ότι εγγυητική δεν είχε υπάρξει. «Αν δεν μιλήσουμε, το Πόρτο Χέλι θα είναι τζίφος» ήταν το μήνυμα που φέρεται να διάβασε ο Χρ. Καλογρίτσας, σύμφωνα με τον οποίο ο κ. Παππάς φέρεται να απαντά «ΟΚ, θα μιλήσουμε προηγουμένως», ενώ σε άλλη ερώτηση του κ. Καλογρίτσα πού θα βρεθούν, «σε εσένα ή εδώ;», ο κ. Παππάς φέρεται να του γράφει «περίμενε λίγο».

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές της ΝΔ, ο κ. Καλογρίτσας είπε ακόμα ότι «με δούλευαν μαζί με τον δικηγόρο κ. Ματζουράνη και στο τέλος με πήδ… κανονικά. Μετά με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το “Ντοκουμέντο”. Ο Τόμπρας ήλθε να με δει. Του λέω δεν ενδιαφέρομαι για κανάλι, εκτός εάν θέλουν οι άλλοι». Στην ερώτηση “ποιοι άλλοι;” του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής Στ. Κελέτση, ο μάρτυρας φέρεται να απαντά: «Αυτοί που πρέπει και μετά με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν προχωρά με τον Τόμπρα». Επίσης, στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, “ποιος σας πήρε;”΅, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να απαντά «ο Νίκος Παππάς».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν “θυμηδία”. Ο Νίκος Παππάς, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους». Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, «ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε. Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα» αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν: «Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο, όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα».

«Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;» καταλήγουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με καθυστέρηση η σημερινή εξέταση Καλογρίτσα

Η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα καθυστέρησε πλέον της μίας ώρας λόγω συζήτησης του γραπτού αιτήματος του κ. Παππά να ακούσει το ηχητικό της χθεσινής συνεδρίασης. Όπως ανέφερε σε σχετικό αίτημά του προς το προεδρείο της επιτροπής, τα εκδοθέντα πρακτικά περιείχαν «σοβαρές ελλείψεις», «όπως λ.χ. η ανάκληση προηγούμενου ισχυρισμού του (Χρ. Καλογρίτσα) περί ύπαρξης γραπτών μηνυμάτων (“sms”), που δήθεν επιβεβαιώνουν τους κατατεθέντες ισχυρισμούς του, καθώς και διάλογοι μεταξύ μελών της επιτροπής, και δη του προέδρου αυτής, Σταύρου Κελέτση και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη».

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην πλειοψηφία, οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Πλεύρης και Δ. Μαρκόπουλος κατήγγειλαν ως «παρελκυστικό το αίτημα Παππά και το κάνουν», όπως φέρεται να είπε ο κ. Πλεύρης, «γιατί δεν θέλουν να καταθέσει ο μάρτυρας».

Σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Κελέτσης είπε ότι απορρίπτει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε καμία αλλοίωση των πρακτικών ενώ κατεγράφησαν “μέχρι κεραίας” όσα είπε χθες ο μάρτυρας. Σημείωσε επίσης ότι με δική του εντολή διαγράφηκαν κάποια πράγματα από τα πρακτικά και ότι αυτό είναι «απόλυτο δικαίωμα» του προέδρου της επιτροπής, με βάση τον Κανονισμό της Βουλής για διαλογικές συζητήσεις εκτός θέματος και για παρεμβάσεις βουλευτών χωρίς άδεια. Συγκεκριμένα, είπε ότι διαγράφηκε με εντολή του, η δική του “ατυχής” αναφορά περί κομμωτηρίου, που είχε απευθύνει στην κυρία Τζάκρη, η οποία, όπως προσέθεσε, «διέκοπτε συστηματικά τον μάρτυρα».

Ειδικότερα για τα sms, ο κ. Κελέτσης είπε ότι ο κ. Καλογρίτσας, χθες, δεν ανακάλεσε τίποτα και ότι από ένα πρώτο έλεγχο που έκανε στα πρακτικά, έχουν αποδώσει πιστά την κατάθεσή του. «Καθόλου δεν πήρε πίσω αυτά που είπε για τα sms» είπε ο κ. Κελέτσης.

Ερωτηθείς εάν, πέραν του κ. Παππά, ένας βουλευτής-μέλος της επιτροπής ζητήσει να ακούσει το ηχητικό της χθεσινής συνεδρίασης, ο κ. Κελέτσης είπε ότι δεν τέθηκε τέτοιο θέμα και ότι, ο ίδιος, θα πει να γίνει δεκτό. Ο κ. Παππάς έχει δικαίωμα πρόσβασης ως εν δυνάμει ύποπτος σε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της επιτροπής αλλά η απομαγνητοφώνηση είναι θέμα εσωτερικής λειτουργίας της Βουλής είπε ο κ. Κελέτσης.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης σχολίασε ότι «εκοιλοπόνα το βουνό και γέννησε ποντικό». Ο κ. Καλογρίτσας, είπε ο κ. Πολάκης, δεν έχει πει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο, και ότι τα γραπτά μηνύματα που επικαλείται λένε «θα σου απαντήσω… θα σε δω… θα δούμε…». Εκείνη την περίοδο, με τον διαγωνισμό, ο Παππάς μιλούσε σε όλους, από Μαρινάκη μέχρι Βρυώνη είπε ο κ. Πολάκης τονίζοντας ότι “το ζουμί” είναι ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν θέλει να επιστρέψει στους Άραβες τα 3 εκατομμύρια που τους χρωστάει, και στήθηκε προανακριτική επιτροπή. Τέλος, είπε ότι την ώρα που ο Καλογρίτσας έλεγε ότι τα χρήματά του ήταν δεσμευμένα, ο γιος του κατέθεσε «8 εκατομμύρια ευρώ κασαδούρα».

Δήλωση του Β. Γεωργακόπουλου, συνηγόρου του Ν. Παππά

Η σημερινή απόφαση του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής Στ. Κελέτση περί «δήθεν κυριαρχικού δικαιώματός του να διαμορφώνει ελεύθερα και κατά βούληση του τα πρακτικά, είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά κοινοβουλευτικά πρακτικά και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία» δήλωσε ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, προαναγγέλλοντας ότι ο Ν. Παππάς «θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης-μήνυσης σε βάρος του» κ. Κελέτση. Για την ουσία της υπόθεσης είπε ότι «η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας, αντίθετα, όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών για σωρεία εγκληματικών πράξεων του ιδίου και του γιου του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα».

Η εξέταση του κ. Καλογρίτσα θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη στις 10 πμ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment