PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βουλγαρία: Τουλάχιστον 46 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο


Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πήρε φωτιά λεωφορείο που μετέφερε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, επέστρεφε στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Το περιστατικό συνέβη σε αυτοκινητόδρομο γύρω στις 02:00 τοπική ώρα (00:00 GMT) κοντά στο χωριό Μπόσνεκ, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σόφιας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Νικολάι Νικολόφ στην ιδιωτική τηλεόραση BTV. Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES, ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 12 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Επτά εγκαυματίες, που «μπόρεσαν να σωθούν» από το δυστύχημα, διακομίστηκαν εσπευσμένα και έχουν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, δήλωσε ο Νικόλοφ στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σαράντα πέντε ή σαράντα έξι νεκρούς» στο δυστύχημα, προσθέτοντας πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό.

Η περιοχή γύρω από το σημείο του περιστατικού έχει πλέον αποκλειστεί και διερευνώνται τα αίτια της συντριβής και της πυρκαγιάς τα οποία δεν είναι ξεκάθαρα. Το λεωφορείο φαίνεται να προσέκρουσε στα εμπόδια κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου είτε πριν είτε μετά την ανάφλεξη της φωτιάς. Ο κ. Νικόλοφ είπε νωρίτερα πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα, ή προκλήθηκε από αυτό.

Το λεωφορείο μετέφερε 52 ανθρώπους, πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και πιστεύεται ότι ταξίδευε από την Τουρκία με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πινακίδες Βόρειας Μακεδονίας. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Βούλγαρο ομόλογό του για να συζητήσουν το περιστατικό, αναφέρει το BTV. «Είμαι τρομοκρατημένος. Αυτή είναι μια τεράστια τραγωδία», δήλωσε ο Ζάεφ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι BTV.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι δήλωσε ότι το πούλμαν επέστρεφε στα Σκόπια μετά από ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Reuters.

Αφού έφτασε στο σημείο, ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Μπόικο Ράσκοφ, είπε ότι τα σώματα των θυμάτων «κάηκαν πλήρως», αναφέρει το BTV. «Η εικόνα είναι τρομακτική, τρομακτική. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε στους δημοσιογράφους στο σημείο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment