PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βορειοκορεάτης στρατιώτης λιποτάκτησε στη Νότια Κορέα


Ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης λιποτάκτησε στη Νότια Κορέα, διασχίζοντας πεζή την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, έναν από τους πιο ισχυρά φρουρούμενους τομείς παγκοσμίως, που οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ Βορρά και Νότου. 

Ο άνδρας διέσχισε την ναρκοθετημένη περιοχή στην κεντροανατολική πλευρά της γύρω στις 22.00 τοπική ώρα Τετάρτης. Ο στρατιώτης ήταν άοπλος. Δεν ερρίφθη κανένα πυρ. «Συνελήφθη και ανακρίνεται», διευκρίνισε το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο στρατιώτες να διακινδυνεύουν να διασχίσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, τελευταίο σύνορο του ψυχρού πολέμου που είναι γεμάτο από νάρκες, περιφράσσεται από ψηλά συρματοπλέγματα και φυλάσσεται από δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές του.

Η τελευταία γνωστή λιποταξία αυτού του είδους έγινε τον Ιούνιο του 2015, όταν ένας νεαρός Βορειοκορεάτης στρατιώτης παραδόθηκε στις νοτιοκορεατικές δυνάμεις στο Χουατσεον, βορειοανατολικά της Σεούλ.

Το σύνορο, μήκους 248 χλμ., που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο, ορίστηκε στο τέλος του πολέμου της Κορέας (1950-1953).

Κατά μέσο όρο 1.000 Βορειοκορεάτες διαφεύγουν από τη χώρα τους κάθε χρόνο, οι περισσότεροι διασχίζοντας τα σύνορα με την Κίνα, τα οποία είναι περισσότερο διαπερατά, πριν φθάσουν στη Νότια Κορέα μέσω νοτιοανατολικής Ασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment