PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βολές από την αντιπολίτευση για την αυστηροποίηση των μέτρων


Βολές κατά της κυβέρνησης, στον απόηχο των ανακοινώσεων του Στέλιου Πέτσα για αυστηροποίηση του lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου εκτοξεύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση, έπειτα από δυο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία εκτός ελέγχου, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» τονίζει.

Και συνεχίζει: «Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία. Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη».

ΚΙΝΑΛ: Κυβέρνηση ράβε-ξήλωνε

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, μπερδεύοντας τους πολίτες, οδηγώντας σε αδιέξοδο επαγγελματίες και καταναλωτές, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου το ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. «Για ακόμη μια φορά, δείχνει έλλειψη στρατηγικής και ανεπάρκεια. Η επίμονη της, δε, στα οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, είναι λάθος. Μόνη λύση η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα, μετά από μαζικά τεστ», ανέφερε ακόμη.

ΚΚΕ: Αυτά τα «μπρος πίσω» είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός

Κριτική στην κυβέρνηση, ασκεί το ΚΚΕ, με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχετικά με την αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας για μια εβδομάδα.

«Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού λοκντάουν» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, που επισημαίνει επίσης πως:

«Αυτά τα «μπρος πίσω» είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας».

Ελληνική Λύση: Η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είναι εκκωφαντική

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε νέα οριζόντια απαγόρευση θρησκευτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, παρά τα εμβόλια και την υποτιθέμενη μείωση των κρουσμάτων. Η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είναι εκκωφαντική. Η απαγόρευση όμως του Αγιασμού των Υδάτων, μίας υπαίθριας τελετής με μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο, δείχνει μια πρωτοφανή “Χριστιανοφοβία”. Η Ελληνική Λύση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους, που κράτησαν όρθιους τους Έλληνες ακόμα και μέσα στην Οθωμανική σκλαβιά».

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση έκανε ποδαρικό τη νέα χρονιά με παλινωδίες

«Τα μπρος – πίσω και οι παλινωδίες της κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας δεν έχουν τελειωμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων την επόμενη εβδομάδα.

«Τη στιγμή που ο Υπουργός Ανάπτυξης διαρρέει στα μέσα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοινώνει αυστηροποίηση των μέτρων για μία εβδομάδα με κλείσιμο ακόμα και όσων είχαν ανοίξει και σταματημό του click away», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 και συμπληρώνει:

«Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει «ποδαρικό» τη νέα χρονιά με την γνωστή, παλιά της τακτική του «βλέποντας και κάνοντας», χωρίς καμία πραγματική προετοιμασία και κανένα σχέδιο. Επειδή όμως αυτή τη δολιότητα -γιατί δεν συνιστά απλώς ανευθυνότητα- την πληρώσαμε πολύ ακριβά τη χρονιά που μας πέρασε, απαιτούμε από την Κυβέρνηση έστω και τώρα να σταματήσει να απασχολείται μόνο για την ολιγαρχία και τους παρατρεχάμενους της και να ενσκήψει με πρόγραμμα και πραγματικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των καταστροφικών συνεπειών της για τον λαό».

Μαξίμου: Γιατί αποφασίστηκε αυστηροποίηση των μέτρων

Με το βλέμμα στην επαναλειτουργία των σχολείων, στις 11 Ιανουαρίου, ελήφθη η απόφαση για επιστροφή σε αυστηρό lockdown μιας εβδομάδας, όπως διαμηνύεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας:

«Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά».

«Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας», καταλήγει το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των όσων ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τις 6 το πρωί, αύριο Κυριακή:

– Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

– Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

– Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούςκαι δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment