Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βοήθεια στους νεοαστέγους από το υπουργείο Υγείας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Δράσεις για την εξασφάλιση στέγης στους χιλιάδες «νεοαστέγους», που δημιούργησε η οικονομική κρίση τα τελευταία δύο χρόνια αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα ο τομέας της πρόνοιας.

Δράσεις για την εξασφάλιση στέγης στους χιλιάδες «νεοαστέγους», που δημιούργησε η οικονομική κρίση τα τελευταία δύο χρόνια αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα ο τομέας της πρόνοιας.

Όπως έγινε γνωστό από κωδικούς του υπουργείου Υγείας, θα διατεθούν 400.000 ευρώ στον δήμο Αθηναίων και άλλα 100.000 ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιλεγούν υπάρχουσες δομές (κτίρια, ξενοδοχεία κ.ά) για τη στέγαση.

Το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει κονδύλι 300.000 ευρώ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να στηρίξει συμπληρωματικά το πρόγραμμα σίτισης των αστέγων.

Σημειώνεται ότι ήδη άρχισε η καταγραφή των αστέγων, καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί τα κριτήρια με βάση τα οποία κάποιος θα θεωρείται άστεγος και έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για να διερευνηθεί πόσες υποστηρικτικές δομές θα χρειαστούν για τη στέγασή τους.

Ήδη, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες, ώστε να χρησιμοποιηθούν για το λόγο αυτόν κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου, οι δήμοι έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης χώρων και με πολύ χαμηλό κόστος, ακόμη και με 3 ευρώ την ημέρα, για την προσωρινή αξιοπρεπή φιλοξενία νεοαστέγων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Σοκ με τη διακίνηση ναρκωτικών σε ανήλικους – Συνελήφθησαν 3 νεαροί (vid)

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρι κοντά στο Μετρό

Peristerinews.gr Newsroom

Απεργία στα ΚΤΕΛ την Τρίτη 3 Νοεμβρίου – Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment