PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Βλάβη στο πλυντήριο ρούχων – Επισκευή ή Αντικατάσταση


Η απρόσμενη βλάβη σε οποιαδήποτε οικοσκευή, ειδικά στις βασικές όπως είναι το πλυντήριο ρούχων, δημιουργεί εκνευρισμό, αναστάτωση και άγχος λόγω της χρηματικής επιβάρυνσης, ειδικά στο ενδεχόμενο της απαραίτητης αντικατάστασής του.

Η απόφαση σχετικά με το κατά πόσο αξίζει να επισκευάσετε το πλυντήριο ή να προχωρήσετε απευθείας στην αγορά ενός νέου εξαρτάται από κριτήρια που συνδέονται με το είδος της βλάβης, αλλά και από άλλους παράγοντες που θα δούμε πιο κάτω στο peristerinews.gr .

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το σημείο που παρουσιάστηκε η βλάβη και το συμπέρασμα που θα βγάλετε, προτού πανικοβληθείτε, θα σας συμβουλεύαμε να ζητήσετε τη γνώμη κάποιου επαγγελματία. Επικοινωνήστε με τη γραμμή υποστήριξης της εταιρείας του πλυντηρίου σας ή αναζητήστε τεχνικούς για επισκευές πλυντηρίων ρούχων στην Αθήνα και προγραμματίστε μια επίσκεψη στο χώρο σας.

Ας ξεκινήσουμε με μια αναφορά στα πιθανά “συμπτώματα” που θα σας τραβήξουν την προσοχή.

  • Υπερβολικός θόρυβος: Αν το πλυντήριό σας κάνει ασυνήθιστα δυνατό θόρυβο κατά τη διάρκεια της πλύσης, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη φθαρμένου εξαρτήματος ή άλλου μηχανικού προβλήματος.
  • Υπερβολική δόνηση: Εάν παρατηρήσετε το πλυντήριο να μετακινείται ή να δονείται σε υπέρμετρο από το συνηθισμένο βαθμό κατά τη διάρκεια του κύκλου στυψίματος, αυτό μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα στον κινητήρα.
  • Ανεπαρκής Καθαρισμός: Τα ρούχα σας θα πρέπει να βγαίνουν καθαρά και να μυρίζουν φρεσκάδα μετά τον κύκλο πλύσης. Αν αυτό δεν επιτυγχάνεται, ίσως κάτι να μη λειτουργεί σωστά.
  • Εξωτερικές φθορές: Διάβρωση ή σκουριά στο εξωτερικού του πλυντηρίου πιθανό να συνδέεται με πρόβλημα στην εσωτερική του λειτουργία.
  • Διαρροές: Η διαρροή νερού από το πλυντήριό σας θα πρέπει να εφιστήσει την προσοχή σας, καθώς μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας και σίγουρα σας επιβαρύνει οικονομικά.
  • Ηλικία συσκευής: Αν παρατηρήσετε οτιδήποτε από τα παραπάνω, όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του πλυντηρίου, ειδικά αν έχει ξεπεράσει τη δεκαετία, τόσο πιο πιθανό είναι να συνδέεται με κάποιο μηχανικό πρόβλημα.

Στην περίπτωση που επαγγελματίας που θα εξετάσει τη συσκευή σας κρίνει ότι δεν είναι κάτι που μπορείτε να αγνοήσετε, τουλάχιστον όχι για πολύ, και που η επισκευή δεν περιορίζεται στην αντικατάσταση ενός απλού και φθηνού εξαρτήματος, θα χρειαστεί να αποφασίσετε αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε όντως την επισκευή ή να προτιμήσετε την πλήρη αντικατάστασή της.
Η απάντηση δίνεται λύνοντας μια μαθηματική σχέση που συνδέει την ηλικία του πλυντηρίου με διάφορα κόστη.

  • Εάν η συσκευή είναι παλιά, και έχει χρειαστεί ήδη να την επισκευάσετε στο παρελθόν ξανά, ή πιστεύετε πως θα ξαναχρειαστεί σύντομα, τότε ίσως αυτό το κόστος αθροιστικά να μην είναι συμφέρον.
  • Ακόμη, για κάποια μοντέλα παλαιότερων συσκευών ενδέχεται να μην κυκλοφορούν πλέον ανταλλακτικά, ή να είναι διαθέσιμα σε ακριβότερες τιμές και να απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα για την παραλαβή τους.
  • Τέλος, η εξέλιξη των τεχνολογιών στις οικοσκευές, συνοδεύεται με τη βελτίωση της ενεργειακής τους κατανάλωσης. Έτσι μπορεί η αντικατάσταση να σας βγάζει φαινομενικά εκτός προϋπολογισμού, η αποζημίωση όμως να έρθει μακροπρόθεσμα με τον λογαριασμού του ηλεκτρικού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment