PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βίντεο «αποκάλυψη» του Costa Concordia λίγο μετά την πρόσκρουση



Τις τραγικές παραλείψεις και την εγκληματική ολιγωρία του καπετάνιου στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο, αποτυπώνει ερασιτεχνικό video που αναρτήθηκε την Παρασκευή στο Διαδίκτυο.

Τις τραγικές παραλείψεις και την εγκληματική ολιγωρία του καπετάνιου στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο το οποίο βυθίστηκε στις 13 Ιανουαρίου ύστερα από την πρόσκρουσή του σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο στα ανοικτά της Τοσκάνης, αποτυπώνει ερασιτεχνικό video που αναρτήθηκε την Παρασκευή στο Διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα, τα οποία τραβήχτηκαν λίγη ώρα μετά την πρόσκρουση, ο καπετάνιος του Costa Concordia, Francesco Schettino, βρίσκεται μέσα στην απόλυτη σύγχυση, την ίδια στιγμή που επιβάτες ζητάνε επίμονα να μάθουν τι συμβαίνει.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα ένας από αυτούς καλεί τον καπετάνιο να διατάξει την άμεση εκκένωση του πλοίου, με τον ίδιο πάντως να εξηγεί πως ακόμα δεν μπορεί να δώσει τέτοια εντολή παρόλο που το κρουαζιερόπλοιο είχε ήδη πάρει κλίση 12 μοιρών.

Παρά τις δύο τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον υπεύθυνο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Roberto Ferrarini, ο καπετάνιος συνεχίζει να παραμένει αδρανής, με τα πλάνα από το ερασιτεχνικό videο να αποτυπώνουν ξεκάθαρα το κλίμα σύγχυσης που επικρατεί στη γέφυρα.

Αποκορύφωμα της ασυνεννοησίας και της ελλιπούς προετοιμασίας του πληρώματος για μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποτελεί το γεγονός πως ακόμα και μετά τον συναγερμό και το μήνυμα για την άμεση εκκένωση του πλοίου, το οποίο μεταδόθηκε σε διάφορες γλώσσες, ακούγεται μια φωνή από τη γέφυρα που λέει «Τι κάνουμε; Τι κάνουμε;».

Δείτε το video

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο

Peristeri News

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Leave a Comment