PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βγαίνουν όλοι στους δρόμους



Ιδιοκτήτες ταξί, νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές, φοιτητές, ναυτεργάτες και εργατικά συνδικάτα θα βρεθούν στους δρόμους, στο καμίνι της Αθήνας, αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης, εν μέσω θέρους.

Ιδιοκτήτες ταξί, νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές, φοιτητές, ναυτεργάτες και εργατικά συνδικάτα θα βρεθούν στους δρόμους, στο καμίνι της Αθήνας, αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης, εν μέσω θέρους.

Ήδη, εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους, βρίσκονται συγκεντρωμένοι από το πρωί έξω από το Υπουργείο Υποδομών. Παράλληλα, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις φοιτητών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την παιδεία. Επίσης, ταξικά συνδικάτα θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια και θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή, όπου βρίσκονται άλλωστε δεκάδες «Αγανακτισμένοι».

Οι αυτοκινητιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, την οποία αποδίδουν σε ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ του πρώην υπουργού Υποδομών, Δ. Ρέππα, και του κ. Γ. Ραγκούση.

Η παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ., Γιάννη Μανώλη, σε συγκέντρωση του ΣΑΤΑ πυροδότησε αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., με την τελευταία να χαρακτηρίζει τον κ. Ραγκούση ως «αρχιτέκτονα του χάους» και απλό θεατή και την κυβέρνηση να τον καλύπτει πλήρως και να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποκινεί τις απεργίες.

Aπό τις 10:45 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση αντιπροσωπείας ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.

Εντός της ημέρας θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή του ΣΑΤΑ αναφέρεται ότι, για έκτακτες ανάγκες υγείας, ειδικά λόγω του καύσωνα, θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα ραδιοταξί όλης της χώρας, ενώ οι αυτοκινητιστές ζητούν συγγνώμη, όπως σημειώνουν, από το επιβατικό κοινό, του οποίου δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μεταφορικές του ανάγκες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση κατηγορεί τη Ν.Δ. για υποκίνηση των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών με αφορμή και την παρουσία του κ. Μανώλη σε συγκέντρωση του ΣΑΤΑ.

Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές

Ανησυχία λόγω του καύσωνα προκαλεί η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών όλης της χώρας, με κύριο αίτημα την «άμεση απόσυρση του πρόχειρου και αποσπασματικού σχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων».

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, οι προνοιακές δομές, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι φορείς νοσηλευτών και γιατρών, ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα, στις 12:00 το μεσημέρι, οργανώνουν συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.

Γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Υγείας αρνείται να αναπτύξει πρωτίστως τις αναγκαίες προϋποθέσεις που αναβαθμίζουν το σύστημα και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια αποχώρησαν με συνταξιοδότηση τουλάχιστον 20.000 υπάλληλοι. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν, το σύστημα απαξιώνεται, ώστε να ιδιωτικοποιηθεί ευκολότερα.

Αντιδρούν οι φοιτητές στο νομοσχέδιο για την παιδεία

Συγκέντρωση, έξω από τα Προπύλαια, έχουν προγραμματίσει για τις 19:00 φοιτητικοί σύλλογοι, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την ίδια περίπου ώρα θα ξεκινήσουν πορεία τα εργατικά συνδικάτα από την Ομόνοια για τη Βουλή.

Αναστολή των κινητοποιήσεων ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί και τους ναυτικούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους απηύθυνε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με επιστολές προς το ΣΑΤΑ και την ΠΝΟ, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, τα αιτήματά τους δίκαια.

Ζήτησε, επίσης, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την ανάκληση της απόφασης για πλήρη απελευθέρωση στον χώρο των ταξί και την έναρξη διαλόγου, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί στο σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Η ΕΣΕΕ ζητεί από τους ναυτικούς να αναβάλουν τις πιθανές απεργιακές κινητοποιήσεις τους για τον Σεπτέμβριο και υπόσχεται «ως κοινωνικός εταίρος να σταθεί τόσο στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί όσο και των Ελλήνων ναυτικών, στηρίζοντας ξεκάθαρα τα δίκαια αιτήματά τους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αγία Βαρβάρα: Έκρηξη χειροβομβίδας τα ξημερώματα

Peristeri News

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Peristeri News

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Leave a Comment