PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: «Το Σύνταγμα επιτρέπει στη Δημοκρατία να δώσει απάντηση» (v)


Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη διαρκεια συνέντευξης Τύπου από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν την αποφασιστικότητα να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη διαρκεια συνέντευξης Τύπου από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει η κυβέρνηση σε σχέση με το ενδεχόμενο παραίτησης βουλευτών της ΧΑ, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν και ότι ο ίδιος προσωπικά ουδέποτε πήρε στα σοβαρά τα περί παραιτήσεων.

Εξήγησε ότι το Σύνταγμα προβλέπει με ακρίβεια τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση παραίτησης, κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα εκλογών.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για όσους «κρύβονται πίσω από τον κύριο Μιχαλολιάκο» για να προωθήσουν μια μικροκομματική πολιτική. «Είναι θλιβερό τη στιγμή που η Δημοκρατία δείχνει την ισχύ της και ενεργοποιούνται οι θεσμοί, κάποιοι να μένουν σε μια μίζερη μικροκομματική λογική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Πολιτείας»

Αναφερόμενος στις επαφές του στη Νέα Υόρκη ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι ένα από τα θέματα που τέθηκε από όλους τους συνομιλητές του ήταν και το θέμα του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. «Το θέμα αυτό τίθεται στο εξωτερικό όσο και το θέμα της οικονομικής κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Πολιτείας, τα οποία έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί από καιρό, αλλά, όπως σημείωσε, αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ιστορική μνήμη και επίγνωση.

«Ανυπόστατα και επικίνδυνα σενάρια εκλογών»

«Βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία;» απάντησε ο Ευ.Βενιζέλος για τα περί εκλογών, τονίζοντας ότι τα σενάρια αυτά είναι πολιτικά ανυπόστατα και επικίνδυνα. Κάλεσε τους πάντες να δουν τι συμβαίνει στην Ιταλία με την κυβερνητική αστάθεια και πώς αντιδρούν οι αγορές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment