PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: Προτεραιότητα μας η ενεργειακή διπλωματία


Πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η ενεργειακή διπλωματία δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η ενεργειακή διπλωματία δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, στην οποία αναφέρθηκε στις βασικές στοχεύσεις της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ , το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι συνεχίζονται οι έρευνες της Κύπρου για υδρογονάνθρακες, στον χώρο της ΑΟΖ με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει ενεργειακή προσέγγιση Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αναγνωρίζει μονάχα μία διαφορά με την Τουρκία -εκείνη της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών-, ενώ η Τουρκία δίνει αφορμές για να τεθούν ζητήματα παραβίασης του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας.
Για τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέφερε ότι ο ίδιος έθεσε το ζήτημα στον γερμανό ομόλογό του κατά το πρόσφατο ταξίδι του, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από αυτές. «Από τη Γερμανία, ποτέ δεν συνδυάστηκε το ζήτημα των επανορθώσεων, με τη διαπραγμάτευση της οικονομικής στήριξης της Ελλάδας – και ούτε μας έχει τεθεί για άλλο θέμα. Από την άλλη, όταν κάνουμε μια κίνηση στο θέμα αυτό, πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η επόμενη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε με αποτελεσματικότητα» ανέφερε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment