PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας επενδύει πολιτικά στο θάνατο της χώρας»



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσει τα μέτρα και την κατάσταση της οικονομίας.

«Δεν παίζουμε με την στρατηγική της χώρας για επιμέρους θέματα όσο ευαίσθητα και εάν είναι αυτά» είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι του φάνηκε σαν επικήδειος η ομιλία του πρωθυπουργού και τον δικαιολογώ γιατί σκέφτεται με όρους κηδείας. Γιατί επενδύσει πολιτικά στον θάνατο της χώρας. Επιχαίρει με τα προβλήματα. Θέλει να παρακολουθεί την όξυνση της κοινωνικής κρίσης» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιπλέον κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εκφράζει τον «δήθεν αριστερό συντηρητισμό». «Ζητάει εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις μήνες μετά από μία διπλή εκλογική αναμέτρηση που έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις. Ζητάει εκλογές για να απαντήσει στο εσωτερικό πρόβλημα του κόμματος του. Απαντάει στον κύριο Λαφαζάνη όταν ζητάει εκλογές. Γιατί με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος είπε την αλήθεια. Και είδα το επίπεδο της επιχειρηματολογίας του νέου πολιτικού ήθους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσει τα μέτρα και την κατάσταση της οικονομίας, ενώ επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθος όταν δεν ζήτησε αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή για το πρώτο μνημόνιο.

«Δεν υπήρχε άλλη λύση και έτσι εξηγείται γιατί το ΠΑΣΟΚ σήκωσε ένα τεράστιο ιστορικό βάρος. Ήταν λάθος μας το 2010 η πολιτική επιλογή του μοναχικού δρόμου. Ήταν λάθος άλλων και θα πρέπει να αναγνωριστεί η συγκρότηση ενός τυφλού αντιμνημονιακού μετώπου. Από την σύγκρουση με την κρίση κατάρρευσε η κοινωνία της μεταπολίτευσης. Και ο εκφραστής της κοινωνίας αυτής το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε μαζί με την χώρα στην πορεία της.» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγαλύτερης συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα καθώς ανέφερε ότι «εμφανίζονται σημαντικές και άδικες ανισότητες στις ευθύνες». «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ταυτιζόμαστε ούτε ιδεολογικά ούτε αξιακά αλλά εργαζόμαστε για την διέξοδο της χώρας από την κρίση γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε: «Χωρίς αμφιβολία η κατανομή των ρόλων ακόμη και στο εσωτερικό της κυβερνητικής συνεργασίας εμφανίζονται σημαντικές και άδικες ανισότητες στην κατανομή των ευθυνών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment