PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: «Η ύφεση θα παραμείνει και το 2012»


Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, τις σύνθετες διεργασίες που συντελούνται στα κράτη της Ευρωζώνης και γενικότερα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και τις προκλήσεις, ανέλυσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, τις σύνθετες διεργασίες που συντελούνται στα κράτη της Ευρωζώνης και γενικότερα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το προσεχές δίμηνο, ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου, ανέλυσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εάν κερδηθεί τώρα το στοίχημα, θα μας καταλογίζουν ότι περικόψαμε συντάξεις. Αν δεν κερδηθεί, τότε η χώρα θα γυρίσει δεκαετίες πίσω, με ιστορικό και εθνικό κόστος».

Παραδέχθηκε ακόμη ότι το 2012 η ύφεση θα παραμείνει, αλλά θα είναι μικρότερη, επαναλαμβάνοντας, όπως και στη Θεσσαλονίκη, ότι «ο Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα είναι “κολασμένοι” μήνες για να περάσει από τα Κοινοβούλια η απόφαση της 21ης Ιουλίου».

Τέλος ο κ.Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment