PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: «Έπρεπε να εμπιστευτώ λιγότερο τους θεσμούς του κράτους»



Υπεραμύνθηκε για μια ακόμη φορά των χειρισμών του στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Υπεραμύνθηκε για μια ακόμη φορά των χειρισμών του στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση ότι «ο υπουργός δεν είναι για να διαβάζει λίστες και να κάνει ανακρίσεις, δεν είναι ούτε διωκτική αρχή, ούτε προανακριτικός υπάλληλος».

«Θα έπρεπε να είχα εμπιστευτεί πολύ λιγότερο του νόμιμους θεσμούς του κράτους […] ήταν υπερβολική η εμπιστοσύνη που έδειξα σε ανθρώπους που θεωρούσα πως μπορούσαν να ασκήσουν τα θεσμικά τους καθήκοντα», σημείωσε μεταξύ άλλων, «δείχνοντας» τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ενώ άφησε αιχμές και κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Δυστυχώς ο Παπακωνσταντίνου δεν με ενημέρωσε όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Τα στοιχεία κρατήθηκαν επί 14 μήνες […] Αν ερχόταν σε μένα η λίστα την ίδια στιγμή θα την έστελνα στον Διώτη. Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε επίσης, πως η χώρα «δεν έπρεπε να αποκαλύψει δημόσια αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι προϊόντα υποκλοπής».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «κράτησε στο συρτάρι τα στοιχεία ενώ θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιηθεί», ο κ. Βενιζέλος, απάντησε ότι «τα λόγια σε επίπεδα σαλονιού ή καφενείου είναι εύκολα. Τα λόγια σε εφαρμογή κυβερνητικού έργου είναι δύσκολα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πρόσφατα επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή μέσα στο Κοινοβούλιο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η «λεκτική βία» θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

«Η Χρυσή Αυγή εισάγει την λεκτική βία μέσα στο Κοινοβούλιο. Σίγουρα θα κλιμακωθεί αυτό έως την ψήφιση των μέτρων». «Πρέπει να υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις για να αποφευχθούν τέτοιες συμπεριφορές στο κοινοβούλιο. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία πρέπει να απαντήσει θεσμικά, αλλιώς θα επικρατήσει ο απόλυτος τσαμπουκάς», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι «η μεγαλύτερη απειλή είναι ο κίνδυνος εκφασισμού της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment