PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: Αναγκάστηκα να συμφωνήσω


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών στο μέγαρο Μαξίμου ότι συμφώνησε αναγκαστικά με τον πρωθυπουργό, στη λήψη μέτρων για την εξεύρεση 11,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών στο μέγαρο Μαξίμου ότι συμφώνησε αναγκαστικά με τον πρωθυπουργό, στη λήψη μέτρων για την εξεύρεση 11,5 δισ. ευρώ, διότι, όπως τόνισε, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αν δεν γίνει αυτό δεν θα μπορούσε να συζητήσει με τους θεσμικούς εταίρους της χώρας το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μιμηθεί τη ΝΔ, επί δικής του διακυβέρνησης ούτε επί κυβέρνησης Παπαδήμου και δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Αναφέρθηκε επίσης σε κλίμα που διαμορφώθηκε εναντίον του τις τελευταίες ημέρες μέσω διαρροών προς τον Τύπο, αλλά και προς την τρόικα, κάτι που συνέβαλε ώστε να συμφωνήσει, τελικά, με την πρόταση του πρωθυπουργού.

Ανέφερε επίσης ότι από τα 11,5 δισ., τα 6 δισ. αφορούν μισθούς και συντάξεις και πρόσθεσε πως αν είχε γίνει δεκτή η δική του πρόταση θα μπορούσε να αποφευχθεί το νέο κύμα περικοπών και δεν θα ήταν υφεσιακά και τα δύο επόμενα έτη.

Θα μπορούσαμε τόνισε να εξοικονομήσουμε τα ποσά αυτά όχι μόνο από περιστολή δαπανών αλλά και από αύξηση των εσόδων.

Τόνισε επίσης ότι το μέλημα τώρα είναι να μην υπάρχουν άδικα και προδήλως οριζόντια μέτρα, καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει πακέτο μέτρων για τη ρευστότητα και τον έλεγχο των τιμών.

Επίσης τόνισε ότι η τρόικα πρέπει να εισηγηθεί την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, την άμεση καταβολή των δόσεων, να αναγνωρίσουν οι εταίροι ότι η Ελλάδα έχει κάνει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή και να ενταχθεί η χώρα στο πλαίσιο των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment