PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση αγνόησε Μαδούρο και Δικαιοσύνη


Η νέα Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας όρκισε το σύνολο των 112 βουλευτών (σε σύνολο 167 εδρών) της συνασπισμένης αντιπολίτευσης Κεντροαριστεράς – Κέντρου – Κεντροδεξιάς, αψηφώντας την απόφαση του ελεγχόμενου από τον πρόεδρο της χώρας Νίκολας Μαδούρο Ανώτατου Δικαστηρίου, που είχε κηρύξει τρεις εξ αυτών μη αναγνωριζόμενους, λόγω υποψιών για εκλογική παρατυπία.

Το νομοθετικό σώμα της Βενεζουέλας, με τη νέα του σύνθεση, ελέγχεται πλήρως από τη φιλοδυτική αντιπολίτευση στη ριζοσπαστική σοσιαλιστική κυβέρνηση του κ. Μαδούρο και του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας.

Η υπερενισχυμένη πλειοψηφία δίνει στο Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας εκτεταμένες εξουσίες για τη διαμόρφωση του συνταγματικού πλαισίου και της οικονομικής πολιτικής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε «παράλυση» την πολιτική ζωή της χώρας, εάν οξυνθεί η αντιπαράθεση αντιπολίτευσης – κυβέρνησης.

Ο νέος πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χένρι Ράμος Αλούπ, κεντροαριστερός και αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διάβασε τον όρκο για τους τρεις βουλευτές οι οποίοι δεν είχαν ορκιστεί μαζί με όλους τους υπόλοιπους την Τρίτη.

Οι βουλευτές του κυβερνητικού μπλοκ, που μειοψηφούν στη νέα Βουλή, εξερράγησαν, αποκαλώντας το νέο σώμα «παράνομο».

Η Δημοκρατική Ενότητα καταγγέλλει τους ριζοσπάστες σοσιαλιστές του κ. Μαδούρο ότι, λίγες ώρες πριν χάσουν τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης, διόρισαν 13 προσκείμενα στην κυβέρνηση μέλη στο Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να πλήξει τη νέα αντιπολιτευτική πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση μέσω νομικής οδού.

Από την αίθουσα της Εθνοσυνέλευσης, αφαιρέθηκε επίσης η φωτογραφία του επί πολλά χρόνια προέδρου της Βενεζουέλας και θεωρούμενου ως ηγέτη του καθεστώτος της «Μπολιβαριανής Επανάστασης», Ούγκο Τσάβες.y

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment