PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βέλγιο: Λήξη συναγερμού για τα δύο αεροσκάφη



Με ασφάλεια προσγειώθηκαν τα δύο επιβατικά αεροσκάφη, για τα οποία σήμανε συναγερμός μετά από απειλή για τοποθέτηση βομβών, ενώ κατευθύνονταν προς το διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με Βέλγους αξιωματούχους.

«Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν ήδη, όλοι είναι ασφαλείς», ανέφερε πηγή την οποία επικαλούνται η βελγική δημόσια τηλεόραση VRT, καθώς και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι δεν έχει κηρυχθεί συναγερμός για βόμβα.

Πηγή προσκείμενη στη βελγική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα είναι εντάξει».

Ο Βέλγος εισαγγελέας Έρικ φαν ντερ Σιπτ δήλωσε ότι η υπηρεσία του έλαβε πληροφορίες περί τοποθέτησης βομβών κι άρχισε έρευνα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν εστάλησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Το ένα αεροσκάφος, της εταιρείας SAS, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Όσλο, προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Woestijnvis/Proximus, Μπαρτ Ρας, ο οποίος επέβαινε στην πτήση από το Όσλο, έγραψε στο Twitter ότι ο πιλότος έλαβε την απειλή περίπου 20 λεπτά πριν από την προσγείωση. Σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο, οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την απειλή και κλήθηκαν να περιμένουν για δέκα λεπτά πριν τους επιτραπεί να βγουν από το αεροσκάφος μετά από την προσγείωσή του.

Βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ορισμένα αεροσκάφη οδηγήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Μεταξύ τους, και ένα αεροσκάφος που ανήκει στην εταιρεία Air Arabia του Μαρόκου, το οποίο έλαβε οδηγίες να αλλάξει πορεία και προσγειώθηκε στην Τουλούζη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί έαν το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ένα εκ των δύο για τα οποία σήμανε ο συναγερμός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Peristeri News

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Οι Ρώσοι πολιορκούν το Χάρκοβο

Peristeri News

Leave a Comment