PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βαθιά συγκίνηση στο 40νθήμερο μνημόσυνο του Περιστερίου Κλήμεντος


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου Περιστερίου, τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία με το 40νθήμερο μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Περιστερίου κυρό Κλήμεντα.

«Εσταύρωσε τη ζωή του, προσπαθώντας να αναβλύσει από μέσα του τον Χριστό», ανέφερε στο λόγου του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας για τον μακαριστό Μητροπολίτη Περιστερίου.

«Έρχεται να ταιριάξει ο λόγος του Αποστόλου (ο σημερινός) με τη ζωή του Δεσπότη μας. Εσταύρωσε τη ζωή του όταν έγινε μοναχός στη Μονή Σαγματά, εσταύρωσε τη ζωή του σαν διάκονος, εσταύρωσε τη ζωή του ως ιερέας, εσταύρωσε τη ζωή του ως ιεροκήρυκας, εσταύρωσε τη ζωή του ως λειτουργός και ανέλαβε έναν μεγαλύτερο σταυρό, όταν απεδέχθη την εκλογή του στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου.

Η πορεία του εδώ ήταν σύντομη, θα έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι “άωρος”, άγουρη, δεν πρόλαβε να ωριμάσει και να αποδώσει τους καρπούς εκείνους, που το δένδρο, το κλήμα, απ’ το όνομά του, έτσι βαθιά ριζωμένο, που ήταν στη γη της πίστης και της εκκλησίας, θα απέδιδε.

Άφησε πίσω του, βέβαια, πράγματα, που η ιστορία τα έχει καταγράψει, όμως για εμάς όλους, που πενθούμε ακόμη 40 ημέρες μετά την κοίμησή του, η έξοδός του είναι άωρος και βαρεία κηρ, που θα ‘λεγε ο Όμηρος ή, όπως το λέμε εμείς στην καθημερινή μας γλώσσα, βαριά η καρδιά μας σε αυτήν την λειτουργική σύναξη, όπου όλοι συσταυρωμένοι με τον Χριστό περιμένουμε να ακούσουμε για μια ακόμα φορά από τα χείλη του (του Κλήμεντος) τις αλήθειες της εκκλησίας μας.

Όμως αυτό που έχει να μας πει είναι ότι: “Ζω δε ουκέτι εγώ”, δεν είμαι πια ανάμεσά σας, δεν μπορώ εγώ να σας μιλήσω, επειδή όμως “ζει δε εν εμοί Χριστός”, Αυτός θα σας μιλάει από δω και στο εξής και θα σας υπενθυμίζει ότι ο απλός και ταπεινός Κλήμης, μοναχός του Σαγματά, και μετέπειτα λαμπροφορών Δεσπότης Περιστερίου συσταύρωνε τον Χριστό… Και όσο σύντομη κι αν ήταν η ζωή του, το μήνυμα της απώλειας της δικιάς μας ζωής και παρουσίας για να φαίνεται η ζωή του Χριστού στα πρόσωπά μας, να διατηρηθεί αιώνιο και ανέπαφο, έτσι όπως μας το δίδαξε», σημείωσε ο κ. Αθηναγόρας.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου κ. Αθηναγόρας.

Στην τελετή βρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Δημοτικής Αρχής τιμώντας τη μνήμη του Περιστερίου Κλήμεντος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment