PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Βασίλης Μουκουβίνας: Αντιδημοκρατική συμπεριφορά προς τους Δημότες


Σε μια επίσημη τοποθέτηση προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, Βασίλης Μουκουβίνας που τόνισε ότι θα απέχει από τη συνεδρίαση δια περιφοράς.

“Σας ΚΑΛΩ να αποσύρετε το θέμα των προς απόλυση εργαζομένων ΟΛΟΙ μαζί να εξετάσουμε κατ αρχήν οικονομοτεχνικά την  ομαλή συνέχεια του ΟΠΑΑΠ” αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Μουκουβίνα:

Χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο αλλάζει ο τρόπος και ο ”τόπος” συνεδρίασης του Δ.Σ και καλούμαστε να ψηφίσουμε επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης με  email, αφορά  την από 4/9/20 ματαίωση της συνεδρίασης, πρόκειται για αυθαίρετη απόφαση του Προέδρου του Δ.Σ και της Διοίκησης του Δήμου.

Ο λόγος για την αλλαγή της συνεδρίασης    είναι προφανής , είναι  να μη συζητηθεί το θέμα που αφορά την απόλυση εργαζομένων από το Νομικό Πρόσωπο  -ΟΠΑΑΠ-.

Η συμμετοχή μου στην προτεινόμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. συνεδρίαση θα επικύρωνα ουσιαστικά  την αντιδημοκρατική αυτή διαδικασία και αντιδημοκρατική συμπεριφορά προς τους Δημότες.

ΑΠΕΧΩ από την διαδικασία αυτή και ΠΡΟΤΕΙΝΩ την επαναφορά της συνεδρίασης στο ΚΥΒΕ.

Ως προς το επίμαχο θέμα που  αφορά ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ εργαζομένων από τον ΟΠΑΑΠ πρώτα η ευθύνη βαραίνει τον Δήμαρχο και τον σκληρό πυρήνα Διοίκησης και όχι μόνο το Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου.

Το ερώτημα είναι ότι σε αυτές τις    σοβαρές συνθήκες λόγω πανδημίας ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ αντί  να γίνονται ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Άξιο απορίας δεν είναι το κενό της εργασίας αν απολυθούν οι εργαζόμενοι πως θα καλυφθεί;

Η πανδημία από ευκαιρία σοβαρής επένδυσης στην ΠΡΟΝΟΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΥΓΕΙΑ θα γίνει η ταφόπλακα των Δημόσιων Δομών και  των μικρομεσαίων ιδιωτικών μονάδων πρόνοιας για χάρη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και  του κρατικοδίαιτου Μεγάλου Ιδιωτικού Τομέα

Ο Δήμος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τη κυβέρνηση μεγαλύτερες πιστώσεις για προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων (βρεφοκόμους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους , γυμναστές, φυσικοθεραπευτές , τεχνίτες ,υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, προσωπικό καθαριότητας και άλλες)  που απαιτούνται για τη λειτουργία του ΟΠΑΑΠ  (Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Γήπεδα, Κολυμβητήρια) και  να μη γίνει ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ στην επιβολή ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ του  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Η Διοίκηση του Δήμου δεν πρέπει να μείνει ΑΔΡΑΝΗΣ καθόσον   θα προκαλέσετε ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ  στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.

Σας ΚΑΛΩ να αποσύρετε το θέμα των προς απόλυση εργαζομένων ΟΛΟΙ μαζί να εξετάσουμε κατ αρχήν οικονομοτεχνικά την  ομαλή συνέχεια του ΟΠΑΑΠ.

και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ χρηματοδότηση από τα νέα  Ευρωπαϊκά κεφάλαια που αφορούν  την ανεργία προκειμένου να γίνουν  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ώστε να εξασφαλισθεί  η ομαλή και προς όφελος των Δημοτών λειτουργία του Οργανισμού.

Σημειωτέον δε ότι στη ματαιωθείσα συνεδρίαση του Δ.Σ ζήτησαν παρέμβαση και οι φίλαθλοι του Περιστερίου FENTAGIN.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment