PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Εμβολιάσαμε 270.000 τον Ιανουάριο


Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας δύσκολος μήνας, είναι ο μήνας των λοιμώξεων και των ιών, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως τον Ιανουάριο εμβολιάστηκαν 270.000 πολίτες, την ώρα που ο στόχος ήταν οι 200.000.

Τον Μάρτιο θα κάνουμε ακόμα παραπάνω και Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο θα εμβολιάζουμε μαζικά την ελληνική κοινωνία, είναι οι μήνες που θα βάλουμε στο φουλ τις μηχανές, τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Σύμφωνα με τον υπουργό, εάν συνεχιστεί χωρίς διακοπές και χωρίς άλλα προβλήματα η κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια κι έρθουν τα εμβόλια, είναι προφανές ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες, οι υγειονομικοί και οι μεγάλοι σε ηλικία «και θα έχουμε προχωρήσει προς τα κάτω σε σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας, τέτοιον ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι».

Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και τις εταιρείες, να συνομιλούμε και να συνεργαζόμαστε με την Ευρώπη καθημερινώς, το κάνει ο πρωθυπουργός επανειλημμένως όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, το έχω κάνει και εγώ, έτσι ώστε να έχουμε τη σωστή στιγμή τα εμβόλιά μας εδώ. Ό,τι εμβόλιο έρχεται, αυτό αμέσως θα γίνεται, είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «το σχέδιό μας αναπτύσσεται ομαλά. Φυσικά και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς θα έρχονται τα εμβόλια. Έχουμε τετραπλή δυνατότητα εμβολιασμού: στα Κέντρα Υγείας, στα Νοσοκομεία, στους Mega χώρους εμβολιασμού και, αν χρειαστεί, έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και με τους ιδιώτες ιατρούς και με τους φαρμακοποιούς» εξήγησε.

«Συγκινητικές οι σκηνές εμβολιασμού ηλικιωμένων»

Καθημερινά στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία βλέπουμε τη θετική ανταπόκριση του κόσμου, συνέχισε ο υπουργός. Όπως ανέφερε, ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται, παίρνει το μήνυμά του ψηφιακά, στο τηλέφωνό του, πάει εμβολιάζεται με τους συγγενείς του.

«Έτσι θα συνεχίσουμε. Είμαι αισιόδοξος, βλέπω τα συγκινητικά λόγια των μεγάλων σε ηλικία που έρχονται να εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά μας κέντρα και στα Νοσοκομεία μας, τον τρόπο που οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας τους φροντίζουν και τους αγκαλιάζουν, κι αυτό δείχνει αλληλεγγύη, ομοψυχία και είναι σπουδαίο για την ελληνική κοινωνία» είπε.

«Αν εμείς μπορέσουμε να εμβολιάσουμε αυτούς τους 2 εκατομμύρια ανθρώπους πρώτα, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες, αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα, η νόσος στη χώρα μας θα είναι μία άλλη νόσος» συμπλήρωσε, «γιατί αυτοί που κινδυνεύουν πρώτα από όλα και εισάγονται στις ΜΕΘ μας και κάνουν κατά μέσο όρο 20 μέρες στη ΜΕΘ, θα πηγαίνουν κατά πολύ μικρότερο ποσοστό, γιατί θα είναι εμβολιασμένοι. Αυτοί είναι οι συμπολίτες μας που έχουν κυρίως την ανάγκη μας, αυτοί που κινδυνεύουν με σοβαρή νοσηρότητα και θνητότητα και αυτοί θα έχουν εμβολιαστεί» δήλωσε.

«Με ανησυχούν οι μεταλλάξεις του ιού»

Δύο πράγματα με ανησυχούν, είπε περαιτέρω ο υπουργός Υγείας. «Το ένα είναι πως βλέπω ότι υπάρχει θέμα και στην Ελλάδα με τις μεταλλάξεις, πλέον τις βρίσκουμε παντού. Το δεύτερο θέμα είναι ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Θέλω να κάνω για μία ακόμη φορά έκκληση. Προσοχή, προσοχή, προσοχή. Έχουν μείνει δύο δύσκολοι μήνες. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, πρέπει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υπομονή και την προσπάθειά του» είπε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Στο 16% το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης σε Κ. Σακελλαροπούλου: Επιστρέφω τη διερευνητική το απόγευμα

Peristeri News

Ποιο κόμμα έλαβε μόλις μια ψήφο σε όλη την Επικράτεια

Peristeri News

Leave a Comment