PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βάσεις ισλαμιστών βομβαρδίζει η πολεμική αεροπορία στη Λιβύη



Σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Βάσεις ισλαμιστών βομβαρδίζει η πολεμική αεροπορία της Λιβύης, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Δύο πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε μια βάση που ανήκει στην Ταξιαρχία των Μαρτύρων της 17ης Φεβρουαρίου, μια από τις ισλαμιστικές ομάδες που δρουν στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη και ακόμη μία βάση της Άνσαρ Αλ Σαρία, δυτικά της ίδιας πόλης.

Οι επιθέσεις αυτές περιλαμβάνονται στην επιχείρηση που εξαπέλυσε ο απόστρατος στρατηγός Χάφταρ στις 16 Μαΐου με την ονομασία «Αξιοπρέπεια» εναντίον των ισλαμιστικών ομάδων, τις οποίες δεν έχει καταφέρει να ελέγξει η κυβέρνηση της Λιβύης, όπως καταγγέλλει.

«Οι δυνάμεις μας βομβαρδίζουν τη βάση της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων της 17ης Φεβρουαρίου και τη βάση της Άνσαρ αλ Σαρία στην Κουάρσα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Χετζάζι, εκπρόσωπος του κ. Χάφταρ.

Οι δυνάμεις της ταξιαρχίας απάντησαν με αντιαεροπορικά πυρά, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Στο μεταξύ στη διάρκεια της νύχτας ομάδα που είναι αντίθετη στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Άχμεντ Μάιτικ και η οποία ήταν αρμόδια για την προστασία του απερχόμενου υπουργικού συμβουλίου δέχθηκε επίθεση.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει έντονα την επίθεση που είχε στόχο μια ανεξάρτητη ομάδα του υπουργείου Εσωτερικών η οποία ήταν αρμόδια για την προστασία της έδρας του υπουργικού συμβουλίου», αναφέρει η απερχόμενη κυβέρνηση της Λιβύης σε ανακοίνωσή της, χωρίς όμως να κάνει λόγο για θύματα.

Αυτόπτες μάρτυρες απέδωσαν την επίθεση σε μια φιλοϊσλαμιστική πολιτοφυλακή. Τα μέλη της μονάδας του υπουργείου Εσωτερικών που δέχθηκε την επίθεση προέρχονται από τη Ζέντεν και είναι αντίθετα στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μάιτικ.

Μετά την οριστική ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι το φθινόπωρο του 2011, η Λιβύη συγκλονίζεται από εσωτερικές διαμάχες μεταξύ κοσμικών και ισλαμιστών οι οποίοι ανήκαν στο κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης προς το παλαιό καθεστώς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment