PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βαρύ οπλισμό στο οίκημα στον Μαραθώνα βρήκε η Αντιτρομοκρατική


Σάκους με βαρύ οπλισμό, όπως ρουκέτες και καλάσνικοφ, καθώς και πυρομαχικά εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο οίκημα στον Μαραθώνα.

Σάκους με βαρύ οπλισμό, όπως ρουκέτες και καλάσνικοφ, καθώς και πυρομαχικά εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο οίκημα στον Μαραθώνα, το οποίο κάνει «φύλλο και φτερό» η Αντιτρομοκρατική, στο πλαίσιο των ερευνών της, που συνεχίζονται μετά και τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου.

Επίσης, έξω από το σπίτι-αποθήκη έχουν βρεθεί έξι IX αυτοκίνητα, ένα IX φορτηγό και δύο μοτοσυκλέτες, που θα μεταφερθούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κρησφύγετο νοικιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με πλαστά στοιχεία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από μέλος της λεγόμενης «συμμορίας ληστών του Διστόμου», στην οποία συμμετείχε και ο προσφάτως συλληφθείς στον Βόλο, Γιώργος Πετρακάκος.

Ωστόσο, όπως ανέφερε αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο κρησφύγετο εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έχει αρχίσει πολύ πριν από τη σύλληψη του Πετρακάκου και αφορούσε τη συλλογή στοιχείων για τους δράστες συγκεκριμένων τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, επειδή το σπίτι και οι αποθήκες είναι μεγάλες, εκτιμάται ότι η έρευνα θα διαρκέσει μέρες, ενώ για την πορεία και τα ευρήματα θα γίνονται ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Εκτιμάται πάντως ότι πρόκειται για γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης και απομένει να διαπιστωθεί τι σχέση έχουν άτομα που έχουν πέσει μέχρι τώρα στα χέρια των διωκτικών αρχών και αν τα όπλα και τα οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.

Χθες Τρίτη είχε ανακοινωθεί ότι τα όπλα που είχαν βρεθεί στον περιβάλλοντα χώρο της αγροικίας – κρησφύγετο του Πετρακάκου και των συνεργών του στον Μώλο Φθιώτιδας είναι «καθαρά», δηλαδή, από τη βαλλιστική εξέταση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι θαμμένα στην αυλή της αγροικίας σε διάφορα σημεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι καλάσνικοφ, δύο υποπολυβόλα ούζι, επτά γεμιστήρες, δύο σιγαστήρες, ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ.λπ.), ζελατοδυναμίτιδα, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων και ένα αντιαρματικό RPG, χωρίς βλήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment