Κοινωνία

Βαρθολομαίος: Να ελευθερωθούμε από την κρίση αυτή με την λιγότερη ταλαιπωρία

Στον πανηγυρικό συλλείτουργο για τα Εισόδια της Θεοτόκου στον καθεδρικό ναό Αθηνών συμμετείχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Να ελευθερωθούμε από την κρίση αυτή με την λιγότερη ταλαιπωρία. Συμπαραστεκόμεθα στο δύσκολο έργο της Πολιτείας, στις θυσίες των ιατρών και υγειονομικών, θυσίες που βλέπουμε και ζούμε καθημερινά », ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Βαρλολομαίος. Από την πλευρά του, τον αμέριστο σεβασμό της Ελλαδικής εκκλησίας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη διατήρηση της πίστης και της ταυτότητας των υπόδουλων Ρωμιών», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ευχήθηκε στον Πατριάρχη για τα 30χρόνια στον Πατριαρχικό θρόνο.

Συμπροσευχόμενοι στην Πατριαρχική – Αρχιεπισκοπική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, με αφορμή των Εισοδίων της Θεοτόκου, είναι αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ παρίστανται η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Related posts

Αποφυλακίζεται με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Peristeri News

Κορωνοϊός: 15.869 νέα κρούσματα – 14 θάνατοι – 95 σε ΜΕΘ

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 15.681 rapid test – 2.214 θετικά την Πέμπτη 30/6

Peristeri News

Leave a Comment