PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βαριά ήττα για το κόμμα του Κοέλιο στις δημοτικές εκλογές στην Πορτογαλία


Τη βαριά ήττα του κόμματός του, του κεντροδεξιού PSD, στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα παραδέχθηκε την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Τη βαριά ήττα του κόμματός του, του κεντροδεξιού PSD, στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα παραδέχθηκε την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Θριαμβευτές αναδείχθηκαν οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές.

«Στόχος μας ήταν να παραμείνει η πλειοψηφία του αριθμού των δήμων στην κυριαρχία μας, αλλά αυτό δεν θα συμβεί», είπε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας συγχαίροντας το Σοσιαλιστικό κόμμα για τη «μεγάλη νίκη του» σε εθνικό επίπεδο.

«Ως πρωθυπουργός θα συνεχίσω την μέχρι σήμερα πορεία, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ανάπτυξης για την Πορτογαλία», δήλωσε ο κ. Κοέλιο. «Το PSD έχει τα χειρότερα αποτελέσματά του σε δημοτικές εκλογές», συμπλήρωσε, θεωρώντας ότι αυτή η ήττα είναι το «τίμημα που πληρώνει το κόμμα» του για τη δημόσια πολιτική του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που καλύπτουν σχεδόν το 90% των εκλογικών περιφερειών, οι Σοσιαλιστές συγκέντρωσαν το 36,66% των ψήφων και το PSD μόλις το 18,91%.

Στις δημοτικές εκλογές του 2009, το PSD μαζί με άλλα δεξιά κόμματα κέρδισαν την πλειοψηφία των δήμων και κοινοτήτων κατακτώντας 139 δήμους έναντι 132 για τους Σοσιαλιστές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σκάφος με μετανάστες βυθίσθηκε στα ανοικτά της Τουρκίας

Peristeri News

Οι Ρώσοι ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές

Peristeri News

Στην Αίγυπτο η πρόεδρος της Κομισιόν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Ιταλίας και Βελγίου

Peristeri News

Leave a Comment