PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Βαγγέλης Μάντζαρης σοβαρή υποψηφιότητα για MVP


Με 19 πόντους και 8 ασίστ απέναντι στον Ικαρο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης αξιολογήθηκε με 29 βαθμούς στην 8η αγωνιστική, οπότε έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για MVP. Ήττα – σοκ για τις γυναίκες.

Με 19 πόντους και 8 ασίστ απέναντι στον Ικαρο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης αξιολογήθηκε με 29 βαθμούς στην 8η αγωνιστική, οπότε έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για MVP.

Θα χάσει τον τίτλο μόνο αν το Ηλυσιακός – Ολυμπιακός την Πέμπτη αναδείξει κάποιον καλύτερό του.

Αυτό, βέβαια, έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εκείνο που μετρά είναι που ανέβασε τα λεπτά συμμετοχής του σε 24 (από 11 πέρυσι) και κατά συνέπεια τους πόντους (8,9 από 3,1) και τις ασίστ (2,3 από 1,3).

Το Σάββατο ο Βαγγέλης έκανε ατομικό ρεκόρ στους δυο αυτούς επιμέρους τομείς, αφού ανέβασε τον πήχη αντίστοιχα από το 11 (πόντοι) και το 6 (ασίστ) που είχε με τον Ηρακλή την 4η αγωνιστική και το απολάμβανε ακόμα και σήμερα όπου η ομάδα έχει ακόμα μια μέρα ξεκούρασης.

«Σίγουρα το ευχαριστήθηκα πιο πολύ διότι είχα πιο πολλές τελικές πάσες, οπότε γενικότερα μετράει περισσότερο, αφού όπως έχουν εύστοχα πει μια καλή πάσα κάνει δυο παίκτες ευτυχισμένους. Βέβαια, για μας το πιο σημαντικό είναι να προχωρούμε ως ομάδα και μετά ατομικά. Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή ξέρουμε ότι βασικό δόγμα της ομάδας μας είναι το “εγώ” κάτω από το “εμείς”».

-Τι νιώθεις αυτές τις πρώτες αγωνιστικές; Είναι δύσκολη η καθιέρωση στην Α1;

Πέφτεις στα βαθιά νωρίς και πρέπει να αποδεικνύεις συνέχεια ότι είσαι καλός. Τώρα όλοι περιμένουν να παίζω καλά. Αυτό δημιουργεί μια μικρή πίεση, αλλά αν δεν την αντέξω, τότε δε θα κάνω γι αυτή τη δουλειά. Εγώ πιστεύω ότι θα την αντέξω.

-Εχεις δοκιμαστεί με τις εθνικές ομάδες.

Είναι πιο δύσκολα τώρα. Η εθνική είναι λίγους μήνες, είμαστε σχεδόν ισάξιοι παίκτες και στην ίδια ηλικία. Στην Α1 αντιμετωπίζεις πολύ πιο έμπειρους παίκτες, με προσωπικότητα, που έχουν κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από σένα και αυτό έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

-Ο κόουτς Πεδουλάκης από την αρχή είπε ότι θα πάρεις τη μπαγκέτα. Πώς σε αντιμετωπίζει;

Είναι σκληρός απέναντί μου, αλλά αυτό με βοηθάει περισσότερο γιατί και εγώ είμαι σκληρός με τον εαυτό μου. Αν θέλει κάποιος να πάει μπροστά και να πετύχει, καλύτερα να είναι οι άλλοι σκληροί απέναντί του, παρά να τον χαϊδεύουν.

-Διόρθωσες πράγματα που μάλλον έκανες λάθος;

Θα έλεγα ότι απέκτησα περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Ο κόουτς έχει παίξει τη θέση μου σε υψηλό επίπεδο και μου δείχνει τις λεπτομέρειες που μπορεί να σε κάνουν να ξεχωρίσεις και στα σταθείς πιο δυνατά στα πόδια σου.

-Πώς ένιωσες όταν άκουσες ότι σε υπολογίζει για βασικό;

Με ξάφνιασε στην αρχή, διότι δεν το περίμενα, αλλά μετά είπα: Βαγγέλη, είναι ώρα να αναλάβεις τις ευθύνες σου.

-Οι αυξημένες υποχρεώσεις επέφεραν αλλαγή στον τρόπο ζωής σου;

Δε θα το έλεγα. Και όταν δεν έπαιζα τόσο πολύ ακολουθούσα το πρόγραμμα που επιβάλλεται για έναν αθλητή.

-Εχουν γίνει συζητήσεις με το Περιστέρι για την ανανέωση του συμβολαίου σου. Πώς σκέφτεσαι το μέλλον;

Το έχω ξαναπεί: προτεραιότητά μου είναι να παίξω και εκεί που βρίσκομαι να με εμπιστεύονται για να μπορώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα.

Ηττα – σοκ για τις γυναίκες

Χιονιάς για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ η οποία ηττήθηκε 38-46 στο «Α. Παπανδρέου» από τον Αγιο Θωμά ο οποίος πασχίζει να αποφύγει τις τελυταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το Περιστέρι έχανε διαρκώς, έμεινε πίσω 13 πόντους στο ημίχρονο (15-28), αλλά ισοφάρισε 38-38 στο 39’. Αποδείχθηκε, όμως αναλαμπή το επιμέρους 11-4 της 3ης περιόδου, καθώς στο επόμενο λεπτό η μπάλα δε ξαναμπήκε στο καλάθι για λογαριασμό του Περιστερίου και μοιραία προέκυψε η 3η ήττα σε 10 αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 6-11, 9-17, 11-4, 12-14

Διαιτητές: Καλαϊτζάκης, Δημητριάδης

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κολτσίδας): Κοντοέ, Σκεπετάρη 1, Μπενέκη 9, Σερέτη 7, Γκούμα, Ψωμά, Μουστάκα 2, Σιούκα 2, Χρονοπούλου 9, Χιώτη 4, Χαραλαμπάκη 4.

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ (Λάγιος): Ντακόλια 1, Μαργώνη 15, Βρούση 12, Ράπτη, Τσουβάρου 2, Αθανασούλη 3, Μπασιαδάκη 2, Καρλή 4, Βογιατζή 7.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ζωντανό για την πρόκριση το Περιστέρι που επικράτησε της Καρσίγιακα (vid)

Peristeri News

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Leave a Comment