PeristeriNews.gr
Διεθνή

Β. Κορέα: Έτοιμη για εκτόξευση πυραύλων στη Γκουάμ


Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας με τον υπεύθυνο της βορειοκορεατικής πρεσβείας στη Ρωσία, Jin Jong Hyop, να δηλώνει πως η χώρα του είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων κοντά στη νήσο Γκουάμ.

Όπως τόνισε, σε συνέντευξή του στο Sputnik, οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να πιέζουν τη Βόρεια Κορέα, υπογραμμίζοντας ότι αν γίνει πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο θα φταίει η Ουάσινγκτον.

Και συνέχισε: «Όπως γνωρίζετε, ολοκληρώσαμε την προετοιμασία του σχεδίου για την εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ. Όλα εξαρτώνται από το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργούν λογικά ή όχι. Αν δεν το κάνουν, θα ντροπιαστούν και πάλι στην Κορεατική Χερσόνησο μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Πρέπει να σταματήσουν τις φανερές προκλήσεις και την μονομερή πίεση. Αυτό θα καθορίσει αν θα υπάρξει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο ή όχι» δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η Β. Κορέα έχει ήδη προτείνει μορατόριουμ για τις πυρηνικές δοκιμές, αλλά οι ΗΠΑ επέλεξαν να ξεκινήσουν στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ.

Τέλος, επανέλαβε πως το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του δεν θα βρεθεί υπό διαπραγμάτευση, τουλάχιστον μέχρι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τις απειλές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment