PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Κικίλιας: Από ανθρώπινο χέρι η πλειοψηφία των πυρκαγιών


Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν 667 πυρκαγιές, πάνω από 60 την ημέρα, είπε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις δασικές πυρκαγιές.

Ο κ. Κικίλιας είχε δίπλα του τον γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας Χρήστο Ζερεφό, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, και τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελο Γκουντούφα.

Όπως σημείωσε πολλές από αυτές προήλθαν από ανθρώπινο χέρι, καθώς οφείλονται σε εμπρησμούς, εγκληματική αμέλεια ή πρόθεση.

Υπήρξαν πολλές καταγγελίες για ταυτόχρονη εκδήλωση στην ίδια περιοχή σε κοντινές αποστάσεις ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κλιματική κρίση δεν θα φύγει» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Η Πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο την πλειονότητα όλων αυτών των περιοχών. Ωστόσο, 10 πυρκαγιές πήραν μεγάλες διαστάσεις και δοκίμασαν τα όρια και τις αντοχές όλων και πάνω από όλα των κατοίκων, είπε χαρακτηριστικά.

«Το έτος 2023 θα το θυμόμαστε», είπε καθηγητής Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας Χρήστος Ζερεφός, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε το 2007 όπου και τότε επί δύο μέρες, αν και δεν υπήρχαν οι χάρτες της Πολιτικής Προστασίας, ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν στο 5.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς επεσήμανε ότι έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες του προσωπικού, επισημαίνοντας ότι δίνεται ένας τιτάνιος αγώνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα

Peristeri News

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Leave a Comment