PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Αποστόλου: Στον διάλογο με τους αγρότες θα λειανθούν πολλά ζητήματα


«Στον διάλογο με τον Πρωθυπουργό θα λειανθούν πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υπογραμμίζοντας ότι «ο διάλογος είναι στο DNA μας».

Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό έχουμε δει όλους τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως πάντα τους περιμένει ο Πρωθυπουργός που πολύ σύντομα θα τους δει, πρόσθεσε, προαναγγέλλοντας διάλογο με όσους αγρότες έχουν ζητήσει ή θέλουν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στη Βουλή σε επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό, ο κ. Αποστόλου επεσήμανε ότι «υπάρχουν 3,5 δισ. ενισχύσεις για τους αγρότες κάθε χρόνο» και ότι «η κυβέρνηση τόσο για το φορολογικό όσο και για το ασφαλιστικό αντιμετωπίζει όσο γίνεται πιο ευνοϊκά, και με την ιδιαιτερότητά του, τον αγροτικό χώρο».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι δεν θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των αγροτών για το 2016.

«Τα εισοδήματα του 2015 δεν θα έχουν αλλαγή σε σχέση με αυτά που ισχύουν σήμερα: θα είναι περίπου 255 εκατ. ευρώ αυτά που θα πληρώσουν και θα ισχύουν τα αφορολόγητα που ισχύουν και σήμερα» τόνισε ο κ. Αποστόλου και απευθυνόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Βρήκαμε το νόμο που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν και φορολογεί με 13% από το πρώτο ευρώ. Θα πλήρωναν το 2014 670 εκατ. και με την παρέμβαση που κάναμε πλήρωσαν 240 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι έμειναν εκτός φορολογητέας ύλης 5.000 ευρώ για κάθε αγρότη».

Αναφερόμενος στις πληρωμές του ΕΛΓΑ, ο υπουργός είπε ότι «κατέβαλε 175 εκατ. για ζημιές το 2015, δηλαδή 60 εκατ. περισσότερα από αυτά που είχε δυνατότητα να πληρώσει. Ολοκληρώθηκαν όλες οι αποζημιώσεις του 2014 και αρχίζει και η πληρωμή των ζημιών του 2015 με περίπου 15 εκατ. κάθε μήνα».

Για τις καθυστερήσεις στις ενισχύσεις, τόνισε ότι «οι αγρότες γνωρίζουν πως βάζουμε τάξη. Πληρώσαμε 1,2 δισ. ευρώ και 800 εκατ. εκκρεμούν, ενώ για πρώτη φορά δεν επιβλήθηκε το καθιερωμένο πρόστιμο των 350 εκατ. για τους βοσκοτόπους».

Πάντως παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν προβλήματα που κληρονομήσαμε, ιδιαίτερα για τους νέους αγρότες, που προσπαθούμε να επιλύσουμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment