PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Αποστόλου: Ίσως οι αγρότες δεν έχουν κατανοήσει ότι ικανοποιούμε το σημαντικότερο αίτημά τους


Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να σταματήσει τον διάλογο, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ εν όψει της νέας συνάντησης με αγρότες στο Μαξίμου.

Ο κ. Αποστόλου απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα για να σταματήσουν τα αγροτικά μπλόκα και αναφερόμενος στην παρέμβαση της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου ανέφερε ότι «η κ. Κουτζαμάνη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της».

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση «καταργεί τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών», ενώ το «αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια» για να υπογραμμίσει: «Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους. Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση».

Για το ασφαλιστικό, ανέφερε πως τα 950 ευρώ που πληρώνουν σήμερα, «αν το πάμε στο 16% για να διασφαλίσουμε την εθνική σύνταξη, που είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί, τότε επιβαρύνονται μεν με 340 ευρώ, αλλά μπροστά στο κέρδος από το φορολογικό, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση τελικά και οφελούνται με 650 ευρώ».

Διευκρίνισε πως υπάρχουν διαφορές σε αρκετά ζητήματα, αναφέροντας ως παράδειγμα το «μητρώο αγροτών», για το οποίο η πρόταση της κυβέρνησης είναι για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη «να πάμε το εισόδημα στο 51% και να είναι οπωσδήποτε ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ». Πρόσθεσε, όμως, ότι ο κάτοικος της επαρχίας έχει την αγροτική δραστηριότητα ως πολυαπασχόληση και εφόσον αυτός είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, θα εγγράφεται στο μητρώο».

«Ολοκληρώνοντας την συζήτηση με τους αγρότες στο Μαξίμου, κάναμε διάλειμμα και μετά το διάλειμμα επέστρεψε στο τραπέζι από τους αγρότες το αφορολόγητο των 24.000 ευρώ, το οποίο όμως καλύπτει τους μεγαλοαγρότες» είπε ακόμη ο κ. Αποστόλου, αφήνοντας αιχμές κατά ορισμένων εκπροσώπων αγροτών που συμμετείχαν στην πρόσφατη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στη Βόρεια Μακεδονία

Peristeri News

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η ομιλία Έντι Ράμα στο Γαλάτσι

Peristeri News

Μητσοτάκης στη Milliyet: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν

Peristeri News

Leave a Comment