PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Αποστόλου: Αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους για τη φωτιά στη Ρόδο


Στη Ρόδο βρέθηκε την Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να επισκεφθεί τις πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχές, ενώ προανήγγειλε ότι «με την ολοκλήρωση της πρώτης εκτίμησης των ζημιών, θα αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ για τον απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο, και παράλληλα αρχίζει η διαδικασία σύνταξης του φακέλου για τις ζημιές που θα καλυφθούν μέσω κρατικών ενισχύσεων και de minimis».  

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, ο κ. Αποστόλου συνεργάστηκε με εκπροσώπους της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αγροτών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε λόγο για «μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή», ενώ σημείωσε ότι η φωτιά κατέκαψε περίπου 17.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

Σε ό,τι αφορά τις αγροτικές καλλιέργειες, επεσήμανε ότι επλήγησαν κυρίως κηπευτικά, σιτηρά και ελαιόδενδρα, ενώ υπάρχουν ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο και υποδομές.

«Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε μαζί μας και άρχισε ήδη την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών. Με την ολοκλήρωση της πρώτης εκτίμησης θα αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ για τον απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο, ενώ παράλληλα αρχίζει η διαδικασία σύνταξης του φακέλου για τις ζημιές που θα καλυφθούν μέσω κρατικών ενισχύσεων και de minimis», συνέχισε ο κ. Αποστόλου.

Επιπλέον, είπε ότι «αυτό που άμεσα θα μας απασχολήσει είναι ο τρόπος κάλυψης των δαπανών για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου άρδευσης, ώστε να καταστεί δυνατή η άρδευση των κηπευτικών που γλίτωσαν από τη φωτιά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment