PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τζόνσον: Έρχονται άμεσα σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Η Βρετανία θα επιβάλει άμεσα σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος προήδρευσε σε έκτακτη συνεδρίαση του βρετανικού συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων «COBRA», μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας διέταξε την ανάπτυξη στρατευμάτων σε δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

«Θα ανακοινώσουμε άμεσα ένα πακέτο οικονομικών κυρώσεων» ανέφερε ο Τζόνσον μιλώντας σε δημοσιογράφους, προειδοποιώντας μάλιστα ότι αυτό θα είναι «μόνο το πρώτο μπαράζ οικονομικών κυρώσεων» του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της Ρωσίας, καθώς το Λονδίνο «φοβάται ότι θα ακολουθήσει περισσότερη παράλογη συμπεριφορά» εκ μέρους της Μόσχας.

Οι κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Δίνοντας μία «πρόγευση» ο Τζόνσον είπε ότι θα έχουν στόχο «όχι μόνο οντότητες στο Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ», αλλά την ίδια τη Ρωσία «στοχοποιώντας τα ρωσικά οικονομικά συμφέροντα όσο πιο σκληρά μπορούμε».

Το Λονδίνο έχει απειλήσει να διακόψει την πρόσβαση των ρωσικών εταιρειών σε αμερικανικά δολάρια και βρετανικές στερλίνες, Αν και η Βρετανία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποιους θα αφορούν οι κυρώσεις, έχει δεσμευτεί ότι Ρώσοι ολιγάρχες «δεν θα μπορούν να κρυφτούν πουθενά». Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει πει ότι οι στόχοι θα περιλάμβάνουν και ρωσικές τράπεζες.

«Θα πλήξουν πολύ σφοδρά τη Ρωσία» είπε, συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορούμε να γίνουν σε περίπτωση εισβολής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment