Κοινωνία

ΤτΕ: Παντελώς ανυπόστατα τα περί διαρροής βάσεων δεδομένων

«Παντελώς ανυπόστατους» χαρακτήρισε η Τράπεζα της Ελλάδος τους ισχυρισμούς περί «υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της ΤτΕ».

«Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος» διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε, μετά από διαδικτυακή ανάρτηση των Anonymous Greece.

Οι Anonymous γνωστοποιούσαν συγκεκριμένα ότι ανήρτησαν διάφορα έγγραφα τα οποία χαρακτήρισαν ως προϊόν «υποκλοπής» και «διαρροής». Η ομάδα των χάκερ επανήλθε και σήμερα με μήνυμά της στο facebook απειλώντας να «ρίξει» τα ηλεκτρονικά συστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις κυβερνοεπιθέσεις που ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν οι Anonymous Greece στις ιστοσελίδες των πλειστηριασμών της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών, την περασμένη Κυριακή.

Ωστόσο, οι αρχές αναμένουν ακόμα όλες τις αναφορές των τεχνικών που ελέγχουν τις ιστοσελίδες, στις οποίες υποστηρίζουν οι Anonymous ότι εισέβαλαν, καθώς και τυχόν άλλες διαρροές εγγράφων στο διαδίκτυο, που απειλούν ότι θα ακολουθήσουν, προκειμένου να παραδώσουν τον φάκελο με όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Related posts

Διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα μέσω δεμάτων προς άλλες χώρες

Peristeri News

Κολωνός: Εμπρηστική επίθεση σε εταιρεία ταχυμεταφορών

Peristeri News

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρου Κηφισού στο Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment