Κοινωνία

Τσουχτερό πρόστιμο σε ταξιδιώτες που παραβίασαν την καραντίνα

‘Επεσαν τα πρώτα βαριά πρόστιμα για παραβίαση της 14ημερης καραντίνας.

Τα πρώτα διοικητικά πρόστιμα έπεσαν σήμερα, Κυριακή, σε απείθαρχους ταξιδιώτες που ενώ έπρεπε να ήταν σε υποχρεωτική καραντίνα για λόγους πρόληψης και ανάσχεσης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκείνοι αγνόησαν τις εντολές και δεν βρίσκονταν καν στα σημεία που είχαν δηλώσει.

Πρόκειται για συνολικά 13 άτομα τα οποία είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό και όπως προέβλεπε η σχετική απόφαση, είχαν δηλώσει εγγράφως τη διεύθυνση στην οποία θα έμεναν όλη τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας.

Το μεσημέρι στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έκαναν εφόδους και επέβαλαν τα πρώτα πρόστιμα που για κάθε περίπτωση αγγίζει τις 5.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εννέα περιπτώσεις στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

Ήδη έχουν σταλεί στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών που διαμένουν οι ταξιδιώτες που είναι σε καθεστώς καραντίνας και θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι μέχρι να εντοπιστούν όλοι όσοι παραβιάζουν την καραντίνα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έλεγε σε συνεργάτες του ότι οι έλεγχοι θα είναι εξοντωτικοί και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται κανονικά, ενώ στόχος είναι να ελεγχθούν όλοι όσοι έχουν επιστρέψει στη χώρα από το εξωτερικό και βρίσκονται σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

Related posts

Κορωνοϊός: 85 νεκροί – 66 σε ΜΕΘ – 54.649 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Peristeri News

Γυναίκα έπεσε από τα βράχια της Ακρόπολης

Peristeri News

Μετρό: Πότε εγκαινιάζονται οι νέοι σταθμοί στον Πειραιά

Peristeri News

Leave a Comment