PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: Τείνω το χέρι και στον Ανδρουλάκη και στο ΚΚΕ


Πεπεισμένος ότι θα προκύψει νέα κυβέρνηση από τις κάλπες της 21ης Μαΐου εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Απαντώντας εκ παραλλήλου στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκτίμησε ότι δεν θα γίνει ντιμπέιτ μεταξύ τους, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών, καθώς, όπως δήλωσε, “μην προεξοφλείτε ότι θα είναι άγονες αυτές οι εκλογές”.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναγνώρισε πως “είναι απολύτως λογικό όσο φουντώνει η εκλογική αντιπαράθεση όλα τα κόμματα να διεκδικούν το χώρο τους. Τα μικρότερα κόμματα αισθάνονται και μια απειλή”, ενώ άφησε αιχμές κατά του Πρωθυπουργού αναφορικά με τον εκλογικό του σχεδιασμό. “Ο Μητσοτάκης τα μπερδεύει λίγο, τα θολώνει. Τι σημαίνει θα πάρω τη διερευνητική εντολή. Θα την πάω βόλτα;” σχολίασε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εκτίμησε πως “αν ο κ. Μητσοτάκης είναι έστω και με μισή μονάδα πρώτος” θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, ακόμη και μέσα από “διάφορους τρόπους και μεθοδεύσεις;”. “Υπάρχει και μια ιστορία σε αυτόν τον τόπο που δείχνει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη στις αποστασίες δεν έχει θέματα” παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, περιγράφοντας για τον ίδιο λόγο ως “ηθικά ελαστικό” τον κ. Μητσοτάκη στο θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων.

“Τείνω το χέρι και στον Ανδρουλάκη, ακόμα και στο ΚΚΕ”

Παράλληλα, “εάν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, πιστεύω ότι θα έχουμε κυβέρνηση” ανέφερε ο κ. Τσίπρας και περιέγραψε ως “οξύμωρο” να διεκδικεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης την “την αποκλειστικότητα της παρακαταθήκης και της κληρονομιάς” του Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας πως εκείνος “δεν είχε διμέτωπο”. Την ίδια ώρα, “ήμουν 14 ετών το 89. Τα θυμάμαι” σχολίασε ο κ. Τσίπρας για τις επιθέσεις της Αριστεράς κατά του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ “και εγώ αυτή τη στιγμή δέχομαι επιθέσεις εκατέρωθεν” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ωστόσο, “εγώ τείνω το χέρι και στον Ανδρουλάκη, ακόμα και στο ΚΚΕ” διευκρίνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ τόνισε ότι “θεωρώ ανιστόρητη αυτή την πολιτική” του “τι Πλαστήρας τι Παπάγος” από πλευράς του Περισσού. Εξίσου “ανιστόρητη” χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας και την άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη που “τηρεί τη στάση ενός διμέτωπου”, επισημαίνοντας με νόημα πως “η επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι μια διαφορετική ημέρα”.

Θα πάρει την ευθύνη των δεύτερων εκλογών ο Ανδρουλάκης

Την ίδια ώρα, “θεωρώ πάρα πολύ προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει θέσει ως μοναδική προϋπόθεση στο δημόσιο διάλογο το θέμα των προσώπων και όχι των πολιτικών” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ απέρριψε τρίτο πρόσωπο στη θέση του Πρωθυπουργού, εγκαλώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ότι θέλει “να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού”. “Με τις ίδιες πολιτικές, αλλά χωρίς τον κ. Μητσοτάκη, θα ήταν οκ;” διερωτήθηκε ακόμη ο κ. Τσίπρας για τον κ. Ανδρουλάκη, ενώ πρόσθεσε πως “αν το θέσει θα πάρει και την ευθύνη, την ευθύνη να πάμε σε δεύτερες εκλογές”. Για τον εαυτό του, απάντησε πως “δεν θα έχω το δικαίωμα από τον ελληνικό λαό να το δεχθώ” άλλο Πρωθυπουργό, αφού “δεν μπορεί να βγάζουμε από αυτήν την εξίσωση την ετυμηγορία του ελληνικού λαού”, όπως είπε. Παράλληλα, απευθυνόμενος στις “προοδευτικές δυνάμεις”, “σε ποιο από τα 11 σημεία διαφωνείτε;” τόνισε ο κ. Τσίπρας και στρεφόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τις όποιες επιφυλάξεις του, “να έρθει μαζί να τα εφαρμόσουμε. Να είναι εγγύηση” της πολιτικής αλλαγής περιέγραψε, εκτιμώντας πως “τελειώνουν τα ψέματα”.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο που άφησε την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός για μια τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών ενόψει του δεύτερου γύρου, “αυτός λοιπόν μπορεί να είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάμε στις δεύτερες εκλογές” είπε αστειευόμενος ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως “δεν πιστεύω ότι θα πάμε σε δεύτερες εκλογές”, αφού “οι εκλογές αυτές θα βγάλουν κυβέρνηση”. Ως προς το αίτημα του υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη να γίνει ντιμπέιτ των τριών με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, “τη θέση του ρυθμιστή ο κ. Καρχιμάκης και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να την έχουν στο μυαλό τους από τις 21 μέχρι τις 28 Μαΐου” δήλωσε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε για τον δεύτερο γύρο πως “κανένα μικρό κόμμα δεν το συμφέρει αυτό”.

Ερωτηθείς για την μέχρι τώρα εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου απάντησε πως “δεν είμαστε στις εποχές της δεκαετίας του 80 -90 των μεγάλων συγκεντρώσεων”, αλλά ταυτόχρονα “θα μας εκπλήξει ευχάριστα η συμμετοχή των ανθρώπων στις εκλογές. Δεν θα έχουμε τόσο μεγάλη αποχή”. Σε κάθε περίπτωση, “εγώ δεν σκέφτομαι δεύτερες εκλογές. Εγώ πιστεύω ότι ότι αυτή θα είναι η μητέρα των μαχών για αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό, από τους προοδευτικούς πολίτες” την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως εξήγησε.

Για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, “με πενηντάρια και εκατοπενηντάρια κανείς δεν σώζεται πριν την κάλπη. Πρώτα από όλα δεν δείχνει σοβαρότητα, δείχνει ερασιτεχνισμό για ένα κυβερνητικό κόμμα. Το δεύτερο δείχνει πανικό, δεν δείχνει την εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει δείχνει και μια αντίληψη για το πως μπορούν οι ψηφοφόροι να θέλγονται από κινήσεις της τελευταίας στιγμής” περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας για τους νέους πως “εδώ χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική όχι ένα εκατοπενηντάρι στους δεκαοκτάρηδες”.

Απαντώντας, επιπλέον, για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξήγησε ότι “από την στιγμή που η κυβέρνηση και η κυρία Κεραμέως εξήγγειλε αυτό το μέτρο ήμασταν αντίθετοι”, κάνοντας λόγο για τεχνητό φραγμό και κάθε χρόνο 20.000 παιδιά λιγότερα. “Να υπάρξει μια δεξαμενή για τα ιδιωτικά κολέγια, το οποίο εγώ το βρίσκω ανήθικο”, πρόσθεσε.

Ως προς τη δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του κόμματός του, Κώστα Ζουράρι για τα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, “ευτυχώς που δεν τα είπε στα Αρχαία ο κ. Ζουράρις γιατί μπορούσαμε να είχαμε ακούσει τίποτα χειρότερο” σχολίασε ο κ. Τσίπρας, ενώ για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός του ανέφερε πως “κοσμεί ο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του”. Στην ίδια κατεύθυνση, “συζητάμε στην Ελλάδα για σπουδές επιπέδου Harvard ή για IEK τύπου φούφουτος;” διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συμπλήρωσε πως “στην Ευρώπη, λοιπόν, υπάρχει η παράδοση του δημόσιου πανεπιστήμιου. Τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη είναι δημόσια. Τα ελληνικά πανεπιστήμια και το ελληνικό δημόσιο σύστημα δεν είναι για πέταμα”.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη δεξιά πολυκατοικία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε πως “είναι πάρα πολύ θλιβερό αυτό” και συνέχισε, λέγοντας πω;ς “αυτά δεν τα έχω δει ποτέ. Δεν έχω δει ποτέ ο Άρειος Πάγος ή ένα τμήμα του Αρείου Πάγου να αποφασίζει ποιο κόμμα” θα συμμετάσχει στις εκλογές, προσθέτοντας πως “υπάρχει μια υπόγεια διασύνδεση μεταξύ Μαξίμου και κομμάτων της ακροδεξιάς”.

“Βρήκανε παπά να θάψουνε πέντε – έξι”

Ο ίδιος διευκρίνισε, όμως, πως “άλλο ο Κασιδιάρης. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση”, επισημαίνοντας πως “με πρόσχημα τη Χρυσή Αυγή εδώ βρήκανε παπά να θάψουνε πέντε – έξι”. Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη “τεράστιο πρόβλημα” ιδίως για την οικονομία, αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον “απλό δικαστή”.

Για το εάν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις, “εγώ δεν θεωρώ ότι είναι όλοι στημένοι απέναντι μας” υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, αλλά “υπάρχει μια διαχρονική στέρηση, υποτίμηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ” σημείωσε όπως και ότι “είμαστε στην εποχή του predator. Όλος ο κόσμος φοβάται ότι όταν θα απαντήσει ότι δεν θα ψηφίσει Μητσοτάκη, κάποιος θα τον καταγράψει”, πρόσθεσε. “Την ημέρα της ήττας πήραμε 32% Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πάρει λιγότερο;”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment